Eneba COM
 
 

Abandoned: Blue Box ontkent de geruchten over Kojima

Abandoned: Blue Box ontkent de geruchten over Kojima

Geruchten kunnen soms behoorlijk gek worden. Bepaalde spellen of licenties zijn regelmatig het doelwit van allerlei speculaties, en dat is vaak het geval voor spellen gemaakt door Hideo Kojima. De vader van Metal Gear is een echte rockstar in de wereld van de videospelletjes en de maker van vele geweldige spellen, waarvan Death Stranding het nieuwste is. 

Het blijkt dat er nieuwe geruchten de ronde doen over Hideo Kojima, of meer precies over een spel waarvan veel gamers denken dat het zijn schepping is. Het begon allemaal in april, toen Blue Box Game Studios, een onafhankelijke Duitse ontwikkelaar, de trailer onthulde voor hun allereerste spel, dat Abandoned heet. Het spel lijkt een soort survival horror avontuur te zijn waarin je moet ontsnappen aan een religieuze sekte die je achtervolgt, helemaal alleen in de bossen.

 

 

Abandoned deed veel spelers denken aan Silent Hill. Er was niet veel voor nodig om een gerucht de ronde te laten doen, waarin beweerd werd dat Blue Box Game Studios in feite een nepstudio was en dat de maker, Hasan Kahraman, niemand anders was dan Kojima zelf onder een schuilnaam, wat natuurlijk niet het geval is en al verschillende keren door de studio ontkend werd. 

Dit lijkt vergezocht, maar het gerucht heeft zoveel aan kracht gewonnen dat Hasan Kahraman, ondanks dat hij het gerucht ontkende, eindelijk een video op het Twitter account van de studio heeft gepubliceerd om zijn beweringen te bewijzen. 

 


Het is duidelijk dat Abandoned een echt spel is dat bij de lancering een PS5 exclusive zal zijn. Het wordt eind 2021 verwacht en het zou op een gegeven moment ook op de PC kunnen verschijnen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief