Instant Gaming EU
 
 

Dragon Ball: The Breakers is een Anime Survival Horror spel

Dragon Ball: The Breakers is een Anime Survival Horror spel

Dragon Ball is bekend om veel dingen: een langlopende manga serie, een heleboel vechtspellen, en heel veel personages die naar eten genoemd zijn. Maar het staat niet bekend om overlevingshorrorgames, en dat is wat Dragon Ball: The Breakers blijkbaar wel is. Het spel, dat vandaag door Bandai Namco werd aangekondigd, lijkt sterk op Dead by Daylight, behalve dat je in plaats van te vluchten voor bovennatuurlijke moordenaars als The Trickster, opgejaagd wordt door almachtige anime schurken als Cell, Buu, en Frieza. Het is zoals we nog nooit van een Dragon Ball spel gezien hebben. Bekijk nu de aankondigingstrailer.

 

 

Anime Co-op Survival

Dragon Ball: The Breakers is een online asymmetrisch overlevingsspel waarin personages uit de anime serie voorkomen. Je speelt ofwel als een enkele Raider - een Dragon Ball schurk - ofwel als een van de zeven Survivors die wanhopig proberen te ontsnappen. Het is geen nieuwe formule, maar toegepast op het Dragon Ball universum kan het een uniek en onderhoudend spel opleveren als het goed gedaan wordt.

De schurken zijn niet zo'n probleem als je een overmachtige held bent als Zoon Goku of Vegeta, maar voor een mens op basisniveau die meestal tussen hun gevechten gevangen zit, is elk van hen een wandelende apocalyps. Er is niets zo angstaanjagend als een wezen dat met zijn pink het gebouw waarin je je schuilhoudt kan wegvagen. Uit de gameplay blijkt dat de schurken hun aloude traditie voortzetten om een nieuwe gedaante aan te nemen naarmate ze sterker worden - dat wil zeggen dat ze nog sterker worden naarmate ze Survivors vangen en absorberen.

Als Overlevende is je voornaamste taak om Super Time Machines te vinden en uit deze hel te ontsnappen. Omdat je geen hoop hebt op vechten tegen de Raider, zijn rennen, je verbergen en gereedschap gebruiken je enige beschikbare acties. Je kunt wapens oprapen zoals een raketwerper, grijphaken gebruiken, en voertuigen berijden. Je kunt zelf een Survivor maken of bestaande Dragon Ball personages spelen zoals Oolong, die zich verstoppen door in andere voorwerpen te veranderen zoals in Prop Night. 

Onthoud dat je enige hoop is dat je de Super Tijdmachine vindt en ontsnapt, anders eindig je als Yamcha.

 

 

Wanneer komt Dragon Ball: The Breakers uit?

Dragon Ball: The Breakers staat gepland voor een release op de PS4, Xbox One, Switch, PC, PS5, en Xbox Series X/S. Een koppeling met Dragon Ball Xenoverse 2 savegegevens is ook gepland. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, behalve dat het spel in 2022 verschijnt, met een open bètatest voor de PC die binnenkort komt. We houden je op de hoogte van prijzen en lanceringsdata.

Als je zin hebt in wat co-op survival terwijl je wacht, vind je hier onze beste prijzen voor Dead By Daylight en Phasmophobia.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief