Instant Gaming EU
 
 

Een Myst remake brengt het iconische grafische avontuur deze maand terug

Een Myst remake brengt het iconische grafische avontuur deze maand terug

Myst is HET grafische avonturenspel. Het was een flink aantal jaren het best verkochte PC spel. Zijn verbijsterende, cryptische puzzels zijn door de jaren heen voor veel spelers een nachtmerrie geweest. Vele anderen hebben het onmogelijk geacht de hele verhaallijn te doorlopen. Myst is een epische reis in eerste persoon die je naar het gelijknamige eiland voert terwijl je een boek leest. Daar ontdek je een prachtige wereld vol mysteries. Terwijl je het schijnbaar verlaten eiland onderzoekt, duik je in het verhaal en de geheimen ervan, verken je andere werelden, en los je vele uitdagende puzzels op met geen verdere hulp dan je eigen intuïtie. Het spel bevat interactieve scenario's, en de graphics werden indertijd geprezen. 


Natuurlijk is het originele Myst een spel uit 1993. Daarom zou het tegenwoordig als niet meer dan een verouderd grafisch avontuur beschouwd worden, ook al bieden de verhaallijn en de puzzels nog steeds een heel interessante ervaring. Er zijn in de loop der jaren een paar Myst spellen verschenen, waaronder Myst Masterpiece Edition, dat gereviseerde graphics bevat, en Riven, een vervolg op het oorspronkelijke spel. Maar een nieuwe versie van Myst komt deze maand beschikbaar. Deze keer verrast Cyan Studios ons met een remake die ontworpen is met VR in gedachten. Myst remake kan ook op een gewone monitor gespeeld worden. Hoewel het nieuwe kunst, nieuw geluid, opnieuw uitgedachte interacties, meer toegankelijkheidsopties, en een optionele modus met puzzel randomisatie bevat, is het vrij duidelijk dat alle fans ervan zullen staan te popelen om zich in VR onder te dompelen in de wereld van Myst. De nieuwe Myst komt ook met geheel nieuwe graphics en ondersteunt verschillende VR headsets en Ray Tracing. 

 


De remake van Myst is op 26 augustus beschikbaar voor VR platforms, en zijn 2D versie is vanaf dezelfde datum ook speelbaar op Windows, macOS, en Xbox. Hoewel Myst door velen als het toppunt van verveling wordt beschouwd, is het ook waar dat het al bijna tien jaar een van de populairste PC spellen is, en dat is net goed genoeg reden om het eens te proberen als je van grafische avonturen houdt.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief