Een reboot van de Dead Space serie zou in ontwikkeling zijn

Een reboot van de Dead Space serie zou in ontwikkeling zijn

Dead Space is aantoonbaar een van de populairste third-person shooter franchises van de laatste jaren. Na een goed ontvangen eerste deel in 2008 verwelkomde de serie twee vervolgen, Dead Space 2 en Dead Space 3, maar sinds 2013 is er geen nieuws meer over de serie geweest, ook al dagerteren de fans naar een vierde deel.

Zoals we je al vertelden is Dead Space niet alleen een TPS, het is ook een survival horror spel dat je in de schoenen plaatst van een ingenieur, Isaac Clarke, die gevangen zit aan boord van de USG Ishimura terwijl hij op een reddingsmissie is. De bemanning is echter niet meer menselijk nadat ze geïnfecteerd is met een virus dat de doden tot leven wekt en hen in necromorphs verandert. Dead Space is vaak "het engste spel" genoemd, deels vanwege het feit dat de speler zijn vijanden in stukken moet hakken om ze te verslaan. Het heeft ook een tamelijk vernieuwende aanpak van de gebruikersinterface, met een menu dat als een hologram verschijnt. Dead Space staat er ook om bekend nogal uitdagend te zijn, vooral door het ontbreken van pauzes. 

 


Het lijkt erop dat fans van de serie Dead Space nieuw leven zullen kunnen inblazen, want een reboot van de serie is naar verluidt in de maak. We horen er al een tijdje geruchten over, maar niets echt tastbaars. Maar Jeff Grubb, een journalist van VentureBeat die bekend staat om het geven van betrouwbare informatie, heeft onlangs verklaard dat Electronic Arts, en meer precies de EA Motive studio, inderdaad werkt aan een reboot van een beroemde licentie, en dat we daar spoedig over zouden horen, namelijk op 22 juli, tijdens het EA Play evenement. Wat dit alles echt interessant maakt is dat de informatie is opgepikt en bevestigd door VGC, Eurogamer, en Gematsu, die er allemaal op wijzen dat dit specifieke gerucht over Dead Space waar is.

Hoewel we momenteel geen informatie van een officiële bron hebben over de Dead Space reboot, hebben deze bevestigingen veel gewicht gegeven aan wat aanvankelijk slechts een gerucht was. Als dit allemaal waar is, is het onwaarschijnlijk dat EA er vóór 22 juli iets over zal zeggen, want een aankondiging van een nieuwe Dead Space zou wel eens het hoogtepunt van de show kunnen zijn. We zullen de waarheid volgende maand te weten komen!

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief