Fallout's populariteit schiet omhoog na de première van de tv-serie

Fallout's populariteit schiet omhoog na de première van de tv-serie

Een paar dagen geleden vertelden we dat de next-gen patch voor Fallout 4 precies op tijd kwam voor de première van de Fallout tv-serie op Amazon Prime Video, maar het nieuwste deel in de belangrijkste videogameserie is niet het enige dat ervan heeft geprofiteerd. Het aantal spelers dat is ondergedompeld in het Fallout-universum is exponentieel gestegen sinds de tv-serie beschikbaar is. Het aantal gelijktijdige spelers in Fallout 76, Fallout: New Vegas en Fallout 4 op Steam is hoger dan ooit. Fallout 4 heeft in het weekend een piek bereikt van 83.000 gelijktijdige spelers, wat meer dan het drievoudige is van het vorige aantal. Ook Fallout 76 heeft een nieuw record gevestigd met bijna 40.000 spelers op het platform van Valve.

Dubbel zoveel spelers, dubbel zoveel plezier

De cijfers van Steam DB bewijzen dat het aantal spelers in Fallout-games gemiddeld is verdubbeld. Bethesda Softworks kan hier erg blij mee zijn, want de langlevende post-apòcalyptische franchise is nu populairder dan ooit. Iets soortgelijks overkwam CD Projekt Red met Edgerunners, de animatieserie op Netflix geïnspireerd op Cyberpunk 2077. Na de release ging de populariteit van het spel door het dak en dit hielp enorm om het spel te brengen waar het nu is, samen met de release van de Phantom Liberty uitbreiding. Iets soortgelijks gebeurde met The Witcher 3: Wild Hunt.

 

 

Videogames hebben bewezen een geweldige inspiratiebron te zijn voor tv-series en we zullen er in de toekomst zeker meer zien komen door het succes van Fallout en anderen. Sommige ontwikkelaars zijn daar echter faliekant op tegen. De voormalige hoofdschrijver van Dragon Age, David Gaider, heeft bijvoorbeeld verklaard dat het een heel slecht idee zou zijn:

"You take away the interactive element and you're left with a pretty stock standard fantasy story. It would take a pretty deep dive to distil the elements of each that make them unique."

Dit lijkt niet het geval te zijn bij Fallout, want het aantal spelers dat de post-apocalyptische woestenij van de serie verkent, blijft dagelijks toenemen. Als je het Fallout-universum nog moet ontdekken, gebruik dan onze prijsvergelijker om de beste deals voor Fallout 4, Fallout 76 en Fallout: New Vegas te vinden. Ook klassiekers als Fallout, Fallout 2, Fallout 3 en Fallout Tactics bieden je een andere benadering van de franchise.

  • Officiële website : Fallout New Vegas
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Bethesda Softworks
  • Ontwikkelaar : Obsidian Entertainment
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 21 oktober 2010
3.48€
Fallout 4
Fallout 4
0.05€
Fallout 76
Fallout 76
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief