Instant Gaming EU
 
 

Het nieuwe spel van de Stardew Valley maker gaat over het maken van spookachtige chocolade

Het nieuwe spel van de Stardew Valley maker gaat over het maken van spookachtige chocolade

Eric "ConcernedApe" Barone, de maker van het veelgeprezen Stardew Valley, heeft zijn nieuwste spel aangekondigd: Haunted Chocolatier, een gezellige RPG over het maken en verkopen van chocolade terwijl je in een spookkasteel woont.

 

 

In zijn eigen woorden beschrijft ConcernedApe zijn spel als volgt:

 

“Like Stardew Valley, Haunted Chocolatier is another “town game”, where you move to a new town and try your hand at a new way of living. You’ll get to know the townspeople, achieve your goals and make progress in many ways. All of that is similar to Stardew Valley. However, the core gameplay and theming are quite a bit different. Haunted Chocolatier is more of an action-RPG compared to Stardew Valley. And instead of a farm being the focal point of your endeavors, it’s a chocolate shop.”

 

Toen Stardew Valley voor het eerst in de schappen lag, trok het mensen aan met zijn kleinstedelijke charme en zijn relaxte, gezellige uitstraling. Uit de eerste beelden lijkt het erop dat Haunted Chocolatier de look en feel van Stardew deelt, maar een meer actiegerichte gameplay zal hebben in vergelijking met zijn voorganger. In plaats van een boerderij te verzorgen, ga je de wildernis in, slacht je wat monsters, en verzamel je ingrediënten voor je gebakjes. 

Afgezien daarvan is er het griezelige element dat je in je kasteel te maken krijgt met geesten. ConcernedApe legt uit dat het spel weliswaar het bovennatuurlijke zal bevatten, maar dat het geen "kwaadaardig of negatief spel" zal zijn, en stelt dat Haunted Chocolatier "positief, opbeurend en levensbevestigend" zal zijn. Waarom je überhaupt in het kasteel moet wonen, en wat geesten met chocolade maken te maken hebben, wordt hopelijk uitgelegd. 

 

 

Omdat ConcernedApe nog aan het spel werkt, is er nog geen vastgelegde releasedatum voor Haunted Chocolatier, noch op welke platforms het zal draaien. Hoe dan ook, het ligt in het verschiet, en we wachten met spanning af wat Stardew's opvolger ons zal brengen.

Terwijl je wacht op Haunted Chocolatier, bekijk je onze beste prijzen voor Stardew Valley en soortgelijke spellen met onze prijsvergelijker. 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief