Hoe activeer je een CD Sleutel op Rockstar Social Club

Hoe activeer je een CD Sleutel op Rockstar Social Club

Heb je een spelcode of CD Key voor Rockstar Games? Dan wil je vast weten hoe je een CD sleutel activeert op de Rockstar Social Club.

Allereerst is een CD sleutel een alfanumerieke code waarmee je een spel van een distributeur kunt downloaden en activeren. Je vindt hem meestal op de fysieke verpakking van het spel of in de e-mail bevestiging die de winkelier stuurt. 

Je kunt Rockstar spellen downloaden van de Rockstar Social Club, hun DRM voor geselecteerde titels. De Social Club heeft functies, afhankelijk van het spel dat je speelt, die allemaal gericht zijn op competitie en statistieken. Om te beginnen maak je hier een gratis account aan. 

Er zijn twee manieren om een CD sleutel op Rockstar Social Club te activeren: via de launcher of in de website zelf.

Om de launcher te gebruiken om spellen te activeren en te installeren, download je de app hier. Merk op dat je de launcher nodig hebt om spellen te installeren, ook als ze op de website geactiveerd zijn. 

 1. Start de launcher en log in met je Rockstar Social Club account. Klik in het hoofdscherm op je gebruikerslogo en kies Redeem Code

   

   

 2. Voer je CD sleutel in in het Rockstar Activation Code scherm en klik op de Check knop. Hiermee wordt de status van je sleutel geverifieerd. Eenmaal geverifieerd kun je op Bevestigen klikken om de sleutel te activeren.

   

   

Als je een ongeldige sleutelfout krijgt, controleer dan of er geen typefouten in de sleutel staan. Als je nog steeds fouten krijgt of als de sleutel al gebruikt is, neem dan contact op met Rockstar support.

 1. Om het spel te installeren ga je naar je Bibliotheek in het linker zijmenu van het hoofdscherm. Klik op het spel dat je wilt installeren.

   

   

 2. In het Game installatie scherm kun je de plaats voor de installatie zelf veranderen. Als je klaar bent, druk je op Installeren.

Om de website te gebruiken om een sleutel te activeren:

 1. Ga naar de Rockstar Social Club website. Klik op je gebruikersicoon in de rechter bovenhoek om het gebruikersmenu op te roepen. Kies Game Activation.

   

   

 2. Klik in de lijst met spellen op de knop Gebruik Rockstar Code naast het spel waarvoor je een CD sleutel hebt.

   

   

 3. Voer je CD sleutel in in het Rockstar Activation Code scherm en klik op de Activate knop.

   

   

Als je een ongeldige sleutelfout krijgt, controleer dan of er geen typefouten in de sleutel staan. Als je nog steeds fouten krijgt of als de sleutel al gebruikt is, neem dan contact op met Rockstar support.

 1. Klik op Bevestig om de CD sleutel te activeren.

   

   

 2. Om het spel te installeren, gebruik je de Rockstar Social Club launcher en volg je stap 3-4 van de "launcher" instructies.

Zo activeer je CD sleutels op Rockstar Social Club. Merk op dat als je eenmaal een spel hebt ingewisseld, het voorgoed van jou is. Dit betekent dat je het spel kunt verwijderen en opnieuw installeren wanneer je maar wilt, ook als je van computer wisselt. Bewaar je CD sleutel ergens veilig, voor het geval je hem moet gebruiken om geschillen te beslechten.

Veel plezier met je spel!

 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief