Hoe activeer je een Steam Product Sleutel

Hoe activeer je een Steam Product Sleutel

Als je een Steam product van een externe winkelier hebt gekregen, wil je natuurlijk weten hoe je een spel kunt activeren met een Steam CD sleutel of code. Een sleutel is een alfanumerieke code die je kunt vinden in de fysieke verpakking van het spel of in de e-mail bevestiging die de winkelier je stuurde.

Stel dat je je gloednieuwe Steam CD sleutel hebt - gefeliciteerd, je bent de trotse eigenaar van een nieuw spel! Nu hoef je het alleen nog maar te activeren. Dit kun je doen met een paar eenvoudige stappen:

1. Als je dat nog niet gedaan hebt, download je hier de Steam client. Start de client, maak een account aan, en log in.

2. Klik in het bovenste menu op de Spellen dropdown en kies dan Product op Steam Activeren...

 

 

 

3. Ga verder naar de Steam Subscriber Agreement en klik op "Akoord".

 

 

4. Voer de spelsleutel in voor het spel dat je kocht, en druk dan op Volgende.

 


5. Je krijgt een bericht Activation Successful van Steam. Klik op Installeren om het spel te downloaden of op Annuleren om later te installeren. Je spel verschijnt in je Steam bibliotheek.  

Let na het registreren van je retail CD sleutel op het volgende:

Je spel verschijnt in je Steam Bibliotheek. Als een spel eenmaal in je Bibliotheek staat, heb je het permanent in je bezit. Je mag het zo vaak als je wilt downloaden en opnieuw installeren op elke PC waar je de Steam client geïnstalleerd hebt. Dit komt van pas als je besluit je computer te upgraden of als je harde schijf ermee ophoudt. 

Als je om een of andere reden wilt veranderen waar je spellen geïnstalleerd worden, kun je de bestemmingsmap van je Steam spellen veranderen. Ga eenvoudig naar je Client Settings menu, kies Downloads en dan Steam Library Folders. Je kunt daar nieuwe doelmappen instellen. 

Je kunt enkele fouten krijgen bij het gebruik van je CD sleutels. Als je een ongeldige sleutelfout krijgt, kijk dan of je geen typefouten maakt bij het invoeren van de code (controleer bv. je nullen en O's). Als de fout blijft, is het waarschijnlijk dat de sleutel niet bedoeld is om op Steam te gebruiken. Als je een duplicate key error krijgt, is de sleutel al geregistreerd en niet meer geldig. Het is tijd om contact op te nemen met de Steam Klantenservice.

Bewaar ten slotte je Steam CD sleutel op een veilige plaats voor het geval dat. Sleutels die deel uitmaakten van de fysieke verpakking van een spel kunnen worden gebruikt om eigendom te bewijzen als er een probleem ontstaat.

Dat alles terzijde, geniet van je spel!

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief