Instant Gaming EU
 
 

Hoe een Origin CD Sleutel activeren

Hoe een Origin CD Sleutel activeren

Deze gids vertelt je hoe je een Origin CD sleutel activeert. Origin is een digitaal distributieplatform voor Electronic Arts Games, makers van hits als Star Wars: Fallen Order en Dead Space. Een productsleutel daarentegen is een alfanumerieke code die je kunt vinden in de fysieke verpakking van het spel of in de e-mail bevestiging die de winkelier stuurt.

Er zijn twee manieren om een CD sleutel op Origin te activeren: via de Origin client, of via de website. 

Om de Origin client te gebruiken, volg je deze eenvoudige stappen:

1. Als je het nog niet gedaan hebt, download en installeer je de Origin client, die je hier kunt krijgen. Kies uit de PC of Mac versie. Zodra geïnstalleerd, log je in op je EA account. 

2. Kies in het bovenste menu Origin, gevolgd door Redeem Product Code. Je zou nu het scherm Geef je productcode in moeten zien.

 

 


3. Voer je CD sleutel in het volgende scherm in en druk op Volgende. Als je een bericht Ongeldige sleutel krijgt, controleer je code dan op typefouten. Als je het bericht Confirm code activation ziet, druk je op Confirm.

 


4.Je ziet een bevestigingsscherm. Gefeliciteerd, je bent bijna klaar om te spelen. Je kunt kiezen om nu te installeren door op Download with Origin te drukken, of het spel later te installeren door op Close te drukken.

 

 

Opmerking: Als je op de Download knop klikt, wordt je gevraagd waar je het spel wilt installeren. Je kunt die op standaard houden of op een andere plaats zetten door de doelmap te veranderen. Hoe dan ook, druk op Installeren als je klaar bent om het spel te downloaden.

 


De tweede manier om een spel te installeren is via de Origin website, hier.

 


1. Klik op Code inwisselen. Opnieuw brengt dit je naar het Invoercode scherm.

2. Voer je CD sleutel in het lege veld in en druk op Next. Als je het bericht Bevestig code activering ziet, druk je op Bevestig.

 


3. Net als bij de Origin client kies je waar en wanneer je je spel installeert.

Nu je weet hoe je een Origin CD sleutel activeert, moet je ook op het volgende letten:

Elk spel dat je koopt is levenslang van jou. Mocht je van computer veranderen of je harde schijf kwijtraken, dan kun je de client gebruiken om je spellen opnieuw te installeren wanneer je maar wilt. 

Een CD sleutel mag slechts eenmaal gebruikt worden om een spel te activeren, daarna wordt hij ongeldig. Bewaar je sleutels ook op een veilige plaats, want je kunt ze gebruiken om te bewijzen dat je het product gekocht hebt.

Met de Origin client kun je niet alleen spellen inwisselen; hij helpt je ook bij het kopen, downloaden en organiseren van de spellen in je bibliotheek. Met Origin kun je updates voor je producten downloaden, met vrienden chatten, op de cloud opslaan, en aan online spellen meedoen.

Tenslotte wordt van al je opgeslagen bestanden een back-up gemaakt in de cloud. Je kunt deze functie in- of uitschakelen door in de client naar de Bibliotheek van mijn spellen te gaan, onder Instellingen de Eigenschappen van een spel te kiezen en dan Cloud Saves te selecteren. Je kunt ook een lokaal savebestand uploaden voor het geval de cloud save per ongeluk gewist of beschadigd is.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief