Instant Gaming EU
 
 

Jean Oneal stapt op als co-leider van Blizzard

Jean Oneal stapt op als co-leider van Blizzard

Drie maanden was alles wat Jean Oneal nodig had om haar positie als mede-chef van Blizzard op te geven. Een rechtszaak, aangespannen door het California Department of Fair Employment and Housing na een onderzoek dat verhalen onthulde over meerdere vrouwen die te lijden hadden onder pesterijen en misbruik tijdens hun werk bij Activision Blizzard, leidde tot een schandaal dat eindigde met het terugtreden van J.Allen Brack als president van het bedrijf. Jen Oneal en Mike Ybarra werden tot de nieuwe bedrijfsleiders benoemd in een poging een gemeenschap van spelers te kalmeren die zowel ontstemd als teleurgesteld was over de lauwe reacties van het bedrijf op de rechtszaak. Blizzard begon daarna een facelift-campagne waarbij in World of Warcraft foto's in het spel die als seksueel aanstootgevend beschouwd konden worden verwijderd werden, de namen van in de rechtszaak betrokken medewerkers die in sommige spellen voorkwamen, zoals Jesse McCree in Overwatch, werden verwijderd, en nog wat andere kleine veranderingen. Intussen wacht iedereen op enkele ingrijpende maatregelen, die er niet aan lijken te komen.

 

 

Na drie maanden treedt Jean Oneal af als co-president van Blizzard, en dit maakt de weg vrij voor meer speculaties over de huidige situatie van het bedrijf en de toekomst van zijn spellen. Het is een heel delicate zaak, vooral nu een van Blizzard's vlaggenschepen niet in zijn zoetste momenten verkeert. Spelers hebben World of Warcraft verlaten voor andere spellen en een recente aankondiging van Game Director Ion Hazzikostas over het concentreren op het meer relevant maken van oude inhoud viel niet goed bij de fans, vooral niet bij degenen die teleurgesteld zijn over de recente toevoeging aan het spel van vernieuwde inhoud uit de Legion uitbreiding, die zes jaar oud is.

Wat zijn de repercussies?

Blizzard lijkt nu een puinhoop te zijn. Daarom is het niet erg verwonderlijk dat in het financiële verslag van het bedrijf over Q3 2021 onthuld wordt dat de release van Overwatch 2 en Diablo 4 uitgesteld wordt.

 

"As we have worked with new leadership in Blizzard and within the franchises themselves, particularly in certain key creative roles, it has become apparent that some of the Blizzard content planned for next year will benefit from more development time to reach its full potential."

 

Het is moeilijk uit te maken wat voor directe invloed het ontslag van Jean Oneal op de toekomst van het bedrijf zal hebben, maar het is wel duidelijk dat het weer een destabiliserend element is dat de zaken voor Blizzard nog moeilijker maakt. 

32.47€
Diablo 4
Diablo 4
25.99€
Overwatch 2
Overwatch 2
  • Officiële website : Overwatch 2
  • Categorieën : Actie , First-Person Shooter
  • Uitgever : Blizzard Entertainment
  • Ontwikkelaar : Blizzard Entertainment
  • Modus : Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 4 oktober 2022
  •     PS5 : 4 oktober 2022
  •     XboxOne : 4 oktober 2022
  •     PS4 : 4 oktober 2022
  •     Switch : 4 oktober 2022
  •     PC : 4 oktober 2022
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief