You are here
We also support
 
 
 
 

Overwatch 2 zal zijn voorganger de das omdoen

Overwatch 2 zal zijn voorganger de das omdoen
NEWS 24 jun. 2022 12:30

De recente aankondiging van Overwatch 2 als een free-to-play spel liet de fans met veel twijfels achter. Eerst was het de mogelijkheid dat het spel zou lanceren met een monetisatie systeem dat lijkt op Diablo Immortal. Blizzard was er vrij snel bij en onthulde dat je geen geld hoeft uit te geven om het spel op competitief niveau te spelen en dat Overwatch 2 zelfs geen loot boxes zal hebben. Maar de belangrijkste vraag die een antwoord nodig had ging over de toekomst van Overwatch. Het was niet duidelijk wat er zou gebeuren met de spelers die al een account in het spel hebben, of hun vorderingen overgezet zouden worden en of hun in-game geld ook geldig zou zijn voor de nieuwe titel.

Een soepele overgang

Activision Blizzard heeft eindelijk alle twijfels over de toekomst van Overwatch weggenomen. Als Overwatch 2 in oktober uitkomt, wordt zijn voorganger stilgelegd en zal niet meer speelbaar zijn. Het nieuwe spel vervangt de huidige Live Service op 4 oktober, en deze verandering komt met enkele neveneffecten. Allereerst worden alle loot boxes die je in Overwatch hebt automatisch geopend, en alle cosmetica wordt overgezet naar je Overwatch 2 account. Eventuele bestaande valuta die je in je Overwatch account hebt staan, worden overgezet naar het nieuwe spel. Je zult geen van je OWL tokens, competitiepunten of credits verliezen, maar er zullen wel veel voorwerpen zijn die je er in Overwatch 2 niet mee kunt kopen, omdat met de release van het spel een nieuw soort valuta wordt ingevoerd.

Dit alles onthulde Blizzard gisteren tijdens een Overwatch 2 Reddit AMA, waarin we ook meer te weten kwamen over de sociale functies die het nieuwe spel zal hebben, waaronder een gilde-systeem dat eigenlijk al in de maak is.

 

"We are looking to add more social systems to Overwatch 2, and a guild system is near the top of the list for us. A feature like this is a great opportunity and something we're really excited about, but it's a huge lift, not just for large sections of our team but several other departments at Blizzard. We have put significant work towards this feature, but it's too early to talk about specifics or when it might come out."

 

De lancering van Overwatch 2 zal met de nieuwe functies en het nieuwe monetisatiemodel zeker een impact hebben op de gemeenschap van FPS spelers. Als je momenteel Overwatch speelt, kun je veilig van de roem blijven genieten, in de wetenschap dat geen van je valuta en cosmetica verloren zullen gaan als het vervolg op 4 oktober lanceert.

  • Fyra Frost

    From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

event marvel
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief