Instant Gaming EU
 
 

Steam blokkeert stilletjes alle spellen met cryptocurrency en NFT's

Steam blokkeert stilletjes alle spellen met cryptocurrency en NFT's

In een verrassende zet heeft Valve een nieuwe bepaling ingevoerd die spellen waarin cryptocurrencies en NFT's voorkomen verbiedt van zijn digitale distributieplatform Steam. De nieuwe regeling duikt op in het kopje What You Shouldn't Publish On Steam, in de onboarding documentatie voor partners en Steamworks gebruikers. 

 

13. Toepassingen die gebouwd zijn op blockchain technologie die cryptocurrencies of NFT's uitgeven of laten uitwisselen.

 

 

Zoals het er nu voor staat, verbant Valve nieuwe spellen en verwijdert bestaande van zijn platform die hun nieuwste uitspraak schenden. De eersten die dit melden zijn de ontwikkelaars van het crypto-videospel Age of Rust. Op hun Twitter account kondigden ze aan dat “Steam will be kicking all blockchain games off the platform, including Age Of Rust, because NFTs have value.” 

Afgezien van het bovenstaande heeft Valve geen verklaring vrijgegeven over de wijziging van hun regels. 

Steam is niet het enige platform dat aankondigt dat ze niet meer aan NFT's zullen deelnemen. Maanden eerder tweette Epic Games CEO Tim Sweeney dat ze ook niet aan NFT's zullen raken.

 

"We aren’t touching NFTs as the whole field is currently tangled up with an intractable mix of scams, interesting decentralized tech foundations, and scams."

 

Boodschap ontvangen. Beide platforms lijken gevallen van oplichting af te wenden voor ze zich voordoen. Dat gezegd hebbende, uren nadat Steam hun uitspraak bekendmaakte, nam Sweeney opnieuw zijn toevlucht tot Twitter om aan te kondigen dat Epic Games “welcome games that make use of blockchain tech provided they follow the relevant laws, disclose their terms, and are age-rated by an appropriate group.”  

Deze aankondigingen komen op een moment dat ontwikkelaars en spelbedrijven een gunstige blik werpen op crypto en NFT's, met onder andere Square Enix die zijn Million Arthur NFT pusht en Sega die NFT's verkoopt op basis van zijn IP's.

Hoewel crypto en NFT's voor Steam van de baan zijn, is blockchain nog steeds een levensvatbare spelfunctie, en er zullen zeker meer op blockchain gebaseerde spellen komen. 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief