Eneba COM
 
 

Ultima Underworld en Syndicate zijn gratis op de PC

Ultima Underworld en Syndicate zijn gratis op de PC

Ondanks dat het spellen zijn die begin jaren '90 uitkwamen, zijn zowel Ultima Underworld als Syndicate nog steeds een referentie in hun respectieve genres. Hun interfaces zijn wat verouderd, maar ze blijven erg leuk en leveren een geweldige spelervaring op. Daarom was het nogal een verrassing toen Electronic Arts ze een paar maanden geleden uit de GOG winkel haalde, en het maakte de weg vrij voor de daaropvolgende golf van speculaties over nieuwe afleveringen in de serie of remakes. Helaas is er tot nu toe niets aangekondigd over die kwestie, maar de spellen zijn weer terug op GOG, en je kunt ze voor een beperkte tijd gratis krijgen. Je hoeft alleen maar naar GOG.com te gaan, in te loggen op je account of er een aan te maken als je er nog geen hebt, en dan verder te gaan om ze te claimen. Syndicate Plus, Syndicate Wars, Ultima Underworld 1, en Ultima Underworld 2 zijn gratis verkrijgbaar tot 3 september, en je mag ze voor altijd houden.

 

 

Ultima Underworld 1 & 2 zijn first-person rollenspellen waarin je de wereld van Britannia kunt verkennen. In het eerste moet je door de smalle gangen van een enorme kerker, bekend als de Stygian Abyss, op zoek naar de Codex of Ultimate Wisdom. In het tweede spel reis je tussen verschillende parallelle dimensies op zoek naar een manier om te voorkomen dat de Wachter Britannia verovert. Beide spellen hebben een gameplay stijl en interface die doet denken aan spellen als Eye of the Beholder of Dungeon Master, en zullen de fans van klassieke RPG's als thuis doen voelen.

 

 

Syndicate Plus en Syndicate Wars voeren je naar een heel ander universum in de toekomst. Je bestuurt een megacorporatie die de wereld probeert te overheersen. Om je doel te bereiken heb je tal van agenten tot je beschikking. Je kunt ze de hele wereld over sturen om verschillende doelen te volbrengen, ze verbeteren met cybernetische verbeteringen en krachtigere wapens. In Syndicate zul je o alles doen wat nodig is om de wereld te beheersen. In Syndicate Wars moet je de positie die je in het eerste spel bereikte verdedigen tegen een opstand, veroorzaakt door een virus dat in het wereldwijde communicatiesysteem is binnengedrongen en dat je strakke controle wil ondermijnen. Beide titels zijn isometrische real-time tactiek- en strategiespellen, en ze kunnen nog steeds tot de beste in het genre gerekend worden.

Vergeet niet dat je ze tot 3 september gratis kunt claimen op de PC via GOG.

 • Officiële website : Syndicate Wars
 • Categorieën : Actie , Strategie
 • Uitgever : Bullfrog Productions
 • Ontwikkelaar : Electronic Arts
 • Modus : Solo, Multiplayer
 • Verschijningsdatum : 31 oktober 1996
 • Officiële website : Syndicate Plus
 • Categorieën :
 • Uitgever : Bullfrog Productions
 • Ontwikkelaar : Electronic Arts
 • Modus : Solo
 • Verschijningsdatum : 6 juni 1993
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief