Unrecord en Paranormal Tales lopen voorop in het nieuwe bodycam FPS-genre

Unrecord en Paranormal Tales lopen voorop in het nieuwe bodycam FPS-genre

Twee spellen gebouwd op Unreal Engine 5 zorgen voor opschudding op het internet met hun oogverblindende hyperrealistische visuals. Het eerste is Unrecord, een FPS waarin je een lid van de politie speelt die een zaak onderzoekt. De tweede, Paranormal Tales, is een bovennatuurlijk horrorgame geïnspireerd op found footage horrorfilms.

Bekijk de gameplay trailer voor Unrecord hier:

 

 

In Unrecord, ontwikkeld door DRAMA, werk je als agent aan een zaak, beweeg je je door een stedelijke jungle, spreek je verdachten aan en ondervraagt ze, en neem je in vuurgevechten beslissingen in een fractie van een seconde of je vlucht, schiet of dekking zoekt. Het body-cam perspectief geeft het zeker een visceraal, hartverscheurend randje.

Vanuit de trailer kun je misschien moeilijk geloven dat deze beelden daadwerkelijk op UE5 zijn gebouwd, en veel mensen deden dat niet. Er werden vragen gesteld over de authenticiteit van het spel, zodanig dat de DRAMA een verklaring moest afgeven dat Unrecord geen oplichterij is en geen gebruik maakt van echt beeldmateriaal. 

Maar de technologie is niet de enige controverse die Unrecord heeft opgeroepen. DRAMA moest ook verklaren dat hun spel geen bepaald politiek standpunt inneemt en noch voor noch tegen de politie is, en gevoelige onderwerpen als "discriminatie, racisme, geweld tegen vrouwen en minderheden" zal vermijden. Niettemin kan de bodycam-aanpak triggeren voor mensen die dergelijke wreedheden hebben meegemaakt, dus koper wees gewaarschuwd.

 

 

Het bovennatuurlijke horrorgame Paranormal Tales, ontwikkeld door Digital Cybercherries, neemt een bladzijde uit het draaiboek van Unrecord. Deze keer maak je deel uit van het Horror Cam Archives Committee, dat videobestanden verzamelt met gevonden beelden van vermiste mensen. Volgens de websitebeschrijving "beleef en doorloop je elk tragisch verhaal van degenen die vermist raakten vanuit het gezichtspunt van bodycams, telefoons." Je wordt ook getrakteerd op "auditieve en visuele effecten, om de onderdompeling compleet te maken." Ook hier draagt de realistische benadering samen met het trillende bodycam-effect sterk bij aan de beklemmende sfeer. Er is dit jaar een groot aantal horrorgames verschenen, dus laten we hopen dat Paranormal Tales zich bij hun rijen voegt.

Geen van beide spellen heeft al een vaste lanceerdatum, hoewel Paranormal Tales mikt op een lancering in 2023. Beide spellen zullen uitkomen op PC via Steam. Houd een oogje op een Unrecord en een Paranormal Tales PC key van onze prijsvergelijker.

 • Officiële website : Unrecord
 • Categorieën : Actie , Avontuur
 • Uitgever : DRAMA
 • Ontwikkelaar : DRAMA
 • Modus : Solo
 • Verschijningsdatum : To be announced
 • Officiële website : Paranormal Tales
 • Categorieën : Horror
 • Uitgever : Digital Cybercherries
 • Ontwikkelaar : Digital Cybercherries
 • Modus : Solo
 • Verschijningsdatum : To be announced
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief