Xbox Live Gold abonnement is niet langer nodig voor free-to-play spellen

Xbox Live Gold abonnement is niet langer nodig voor free-to-play spellen

Sinds enige tijd wordt het online abonnement voor Microsofts consoles, Xbox Live Gold, steeds meer gemeden door gamers. De onvrede was een graadje gestegen toen Microsoft aan het begin van het jaar een prijsverhoging voor het abonnement aankondigde, van plan was de maandelijkse prijs te verhogen van 6,99€ naar 8,99€ en het veel minder concurrerend te maken met de Xbox Game Pass Ultimate waarin de Gold is inbegrepen. Het is niet onmogelijk dat deze zet een poging was om spelers te pushen zich op de tweede dienst te abonneren. In elk geval wekte deze aankondiging zo'n verontwaardiging op dat Microsoft zijn beslissing binnen 24 uur terugdraaide. Het was een prachtige stap terug van de kant van het bedrijf, dat eind vorige maand eindelijk aankondigde dat free-to-play spellen helemaal gratis zouden zijn op het platform.

Het lijkt misschien vreemd om over "free-to-play" spellen te spreken, maar tot gisteren was het niet zo eenvoudig: ook al hadden spelers op Microsofts consoles gratis toegang tot deze spellen, ze moesten nog steeds betalen voor online spel en zich abonneren op Xbox Live Gold. Dit is nu niet langer het geval.

 


Het nieuws werd officieel gemaakt via de Xbox Wire blog, samen met een lange lijst met meer dan 50 spellen, waaronder enkele erg populaire, zoals Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Destiny 2, Fortnite, Path of Exile, Rocket League, Rogue Company, Warframe, of zelfs World of Tanks. Je kunt de volledige lijst hier zien.

Wees je ervan bewust dat je nog steeds een Xbox Live Gold abonnement nodig hebt om de multiplayer modes te spelen van elk ander spel dat niet op deze lijst voorkomt. En vergeet niet dat je op onze prijsvergelijkingssite allerlei soorten prepaid kaarten kunt vinden, ook voor het Xbox Live Gold abonnement.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief