Bethesda spellen worden "eerste of beste" op Xbox

Bethesda spellen worden "eerste of beste" op Xbox

We spraken er al over toen Microsoft enkele maanden geleden ZeniMax Media kocht. Hoewel het niet direct zou impliceren dat de komende spellen van Bethesda Softworks exclusief voor Xbox consoles zouden zijn, was het vrij duidelijk dat Microsoft zich niet zou laten onttrekken aan de mogelijkheid om op een of andere manier meer spelers voor zijn platformen te beveiligen. De toekomst van licenties zoals Fallout, The Elder Scrolls of DOOM zal de stappen volgen die de nieuwe eigenaar heeft gedicteerd. Dit feit is onlangs bevestigd door chief financial officer Tim Stuart bij Xbox, die heeft gezegd dat het bedrijf de voorkeur geeft aan een Bethesda's aankomend spel dat die content uiteindelijk als eerste of als beste op Xbox platforms beschikbaar komt.

 

 

Hoewel dit als normaal kan worden beschouwd, kan het een probleem zijn voor sommige spelers die verwachten dat ze spellen als The Elders Scrolls VI of Starfield op Playstation zullen spelen. Tim Stuart's verklaring betekent niet dat al die spellen exclusief zijn voor de Microsoft-platforms. Dat heeft hij later ook opgehelderd.

"Dat is geen punt van exclusief zijn. Dat is geen punt over het feit dat we zijn - het aanpassen van de timing of de inhoud of het stappenplan. Maar als je denkt aan zoiets als Game Pass, als het het beste tot uiting komt in Game Pass, dan is dat wat we willen zien, en we willen onze Game Pass abonnees door die Bethesda-pijplijn rijden. Dus nogmaals, ik kondig niet aan dat we content van andere systemen afhalen. Maar ik vermoed dat we ons meer en meer gaan richten op een 'eerst of beter'-strategie op onze platforms."

Het is duidelijk dat de betrokkenheid van Microsoft bij de ontwikkeling van dergelijke spellen betekent dat ze er enig voordeel uit zullen halen. Het is nog maar de vraag of dat voordeel zal komen in de vorm van beperkte exclusiviteit of misschien de toevoeging van extra functies voor die spellen op Xbox. Hoe dan ook, het is niets nieuws, zoals het vaak gebeurt met andere franchises en platforms. We zullen moeten afwachten hoe dit beleid in de toekomst van invloed zal zijn op specifieke games.

38.72€
Starfield
Starfield
  • Officiële website : The Elder Scrolls 6
  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Bethesda Softworks
  • Ontwikkelaar : Bethesda Softworks
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : TBA
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief