CD Projekt Red worde gehacked

CD Projekt Red worde gehacked

De problemen van CD Projekt Red lijken niet op te houden bij Cyberpunk 2077. Het begon al voordat het spel uitkwam met de veelvuldige uitstelpogingen die het spel te verduren kreeg. Die kunnen niet als ongewoon beschouwd worden, gezien het aantal spellen dat bijna een jaar lang met soortgelijke situaties te maken heeft gehad. Het werd pas echt moeilijk toen Cyberpunk 2077 uitkwam, vooral bij de PS4 en Xbox One versies van het spel. Dit werd gevolgd door de verwijdering van het spel uit de PS Store en zelfs enkele juridische acties.

Op de een of andere manier was het beter begonnen te gaan voor CD Projekt Red, die vastbesloten leek de problemen in het spel te verhelpen en de spelers het spel te geven dat ze verdienen. Maar de studio krijgt nu een flinke klap met een cyberaanval die CD Projekt Red weer midden in de beroering brengt. Ze kondigden het aan in een lange verklaring via hun Twitter account.

 

 

Een ongeïdentificeerde actor kreeg ongeoorloofde toegang tot ons interne netwerk, verzamelde bepaalde gegevens die aan CD PROJEKT capital group toebehoorden, en liet een losgeldbrief achter waarvan we de inhoud vrijgeven aan het publiek. [...] We zullen niet toegeven aan de eisen of met de actor onderhandelen, omdat we ons ervan bewust zijn dat dit uiteindelijk kan leiden tot het vrijgeven van de gecompromitteerde gegevens.

CD Projekt Red verzekert dat er geen persoonlijke gegevens van spelers zijn gestolen, en verklaart dat het momenteel samen met de bevoegde autoriteiten een onderzoek uitvoert. Anderzijds beweerde de hacker in zijn losgeldbriefje dat hij bepaalde gegevens zou bezitten, waaronder de broncode van Cyberpunk 2077The Witcher 3Gwent, en "een ongepubliceerde versie van The Witcher 3". Hij dreigde ook die informatie samen met andere te onthullen. Buiten het economische belang lijkt de acteur nogal boos te zijn op CD Projekt Red en belooft hij hun reputatie voorgoed te ruïneren.

CD Projekt Red heeft geen nieuwe informatie over deze zaak vrijgegeven, maar we kunnen ons voorstellen dat ze de spelers op de hoogte zullen houden als de situatie zich ontwikkelt.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Dompel jezelf onder in de wereld van Stargate: Timekeepers, waar strategie en mysterie samenkomen in epische gevechten. Klaar voor de tijdmissie? De poorten roepen.
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief