Instant Gaming EU
 
 

Football Manager serie gaat vrouwenvoetbal toevoegen

Football Manager serie gaat vrouwenvoetbal toevoegen

Voetbal videospelletjes staan op het punt een grote verandering te ondergaan nadat Konami aankondigde dat de eFootball serie (vroeger bekend als Pro Evolution Soccer) overschakelt op een free-to-play model. Terwijl de aankondiging FIFA misschien dwingt zich aan de nieuwe situatie aan te passen, zijn er andere spellen die al aankondigingen doen over komende veranderingen. SEGA's Football Manager serie is altijd iets anders geweest dan andere voetbalspellen omdat het zich wat meer richt op het management aspect van de clubs, een terrein waarop het boven zijn concurrenten uitblinkt met veel gameplay mechanieken en functies waarmee je een professioneel voetbalteam op alle niveaus kunt managen. Football Manager 2021 is al een favoriet van de spelers die zich willen onderdompelen in een complexe wereld waarin het verwerven van spelers met een groot potentieel om een competitief team op de been te brengen en de best mogelijke resultaten in een kampioenschap te behalen een must is als je wilt slagen. Maar ontwikkelaar Sports Interactive is van plan het spel naar een nieuw niveau te tillen.

 

 

Er is één functie die door veel spelers is gevraagd en die Sports Interactive in de toekomst aan het spel zal toevoegen: vrouwenvoetbal. Het wordt tijd dat de populaire voetbalmanagement serie het profvoetbal voor vrouwen in de schijnwerpers zou zetten. Hoewel we niet weten of de ontwikkelaars van plan zijn de functie via een update aan Football Manager 2021 toe te voegen of dat het iets is dat ze in het volgende deel van de serie willen invoeren, zijn we er zeker van dat het een warm onthaal zal krijgen bij de fans. 

Het is nog niet bekend hoeveel professionele voetbalteams en competities voor vrouwen in Football Manager gelicenseerd zullen worden, maar Sports Interactive heeft al erkend dat het veel inspanning zal vergen, zoals de directeur van de studio in de officiële verklaring over deze kwestie heeft onthuld: 

 

"We weten dat het toevoegen van vrouwenvoetbal aan FM miljoenen gaat kosten en dat het rendement dat het op korte termijn oplevert minimaal zal zijn. Maar daar gaat het niet om. We kunnen niet verbergen dat er momenteel een glazen plafond is voor vrouwenvoetbal en we willen doen wat we kunnen om te helpen dat plafond te doorbreken."

 

We zullen nog wat langer moeten wachten tot dit alles in iets tastbaars verandert, maar het is zeker een goed begin.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief