Eneba COM
 
 

Klassieke Pokémon Kadabra mag terugkeren naar de serie

Klassieke Pokémon Kadabra mag terugkeren naar de serie

Twintig jaar geleden moest Nintendo een van de populairste Pokémons uit hun spellen verwijderen als gevolg van een juridisch gevecht dat was begonnen door de mentalist Uri Geller. Hij beschuldigde het Japanse bedrijf ervan dat het zijn imago gebruikte om de Pokémon te maken. Je zult dit waarschijnlijk beter begrijpen als we je vertellen dat Kadabra's naam in het Japans is geschreven als Yungerer, Yungeller en Yun Geller. De populaire Pokémon hanteert ook een lepel, en Uri Geller was destijds beroemd om een act waarbij hij met de kracht van zijn geest lepels kon buigen. Als gevolg van dit probleem stopte Nintendo met het gebruik van Kadabra op zijn kaarten. Maar de Pokémon is niet vergeten door de fans. Het lijkt erop dat ze al heel lang proberen om hun favoriete monster terug te krijgen, en misschien is het ze net gelukt om dat te doen.

In een recente publicatie op Twitter heeft Uri Geller onthuld dat hij Nintendo toestemming heeft gegeven om Kadabra weer te gebruiken. Hij heeft onthuld dat hij tonnen e-mails heeft ontvangen met het verzoek om de Pokémon terug te halen, en hij heeft eindelijk besloten om het te laten gebeuren. Het blijkt dat hij behoorlijk overstuur was omdat het personage kwaadaardig was, maar de enorme populariteit onder de fans heeft hem er misschien van overtuigd dat het niet zo erg is. Nintendo heeft nu de mogelijkheid om het personage wereldwijd terug te brengen naar het kaartspel.

 

 

We weten niet of we Kadabra aan een van de Pokémon-spellen van de huidige generatie zullen zien toevoegen. Zowel Pokémon Sword als Pokémon Shield richten zich op een andere regio van de wereld, en de Pokémon die je in Galar kunt vangen zijn compleet anders dan in de klassieke spellen. Aan de andere kant zou Nintendo op een gegeven moment kunnen denken aan een geweldige terugkeer van Kadabra. Immers, nu Uri Geller vrij is van de druk van de fans, gaat het allemaal naar het Japanse bedrijf.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief