De Monster Hunter-serie bereikt de mijlpaal van 100 miljoen verkochte exemplaren

De Monster Hunter-serie bereikt de mijlpaal van 100 miljoen verkochte exemplaren

De Monster Hunter-franchise heeft wereldwijd de grens van 100 miljoen verkochte exemplaren overschreden en Capcom is blij met dit nieuws. De aankondiging komt precies op de 20e verjaardag van de saga, die de uitgever de afgelopen maanden heeft gevierd. De Monster Hunter-serie bestaat uit actiejagerspellen waarin spelers het opnemen tegen gigantische monsters in open omgevingen. Zoals de uitgever aangeeft, is het IP een fenomeen in Japan en is het succesvol geweest in zowel de mobiele markt als de console- en pc-sectoren.

In de loop der jaren zijn verschillende Monster Hunter releases erin geslaagd om de grens van 1 miljoen verkopen te doorbreken - of zelfs meer. Titels als Monster Hunter: World bereikte de mijlpaal van 25 miljoen verkochte exemplaren, terwijl de uitbreiding Monster Hunter World: Iceborne, 12 miljoen exemplaren verkocht. Ondertussen bereikte Monster Hunter Rise de mijlpaal van 15 miljoen verkochte exemplaren en werd de uitbreiding, Monster Hunter Rise: Sunbreak, door 8 miljoen fans binnengehaald.

 

 

 

De mijlpaal wordt nog indrukwekkender als je bedenkt dat Monster Hunter: World in 2018 werd uitgebracht en Monster Hunter Rise in 2021. Dat wil zeggen dat 60 miljoen van de 100 miljoen exemplaren zijn verkocht in slechts de afgelopen zes jaar. Ter vergelijking: de eerste Monster Hunter kwam uit in 2004.

Deze cijfers hebben het merk een boost gegeven en sluiten aan bij de verklaring van de uitgever:

"Capcom has been expanding its user base by bolstering global sales via its digital strategy and promoting long-term sales in more than 230 countries and regions. The company is firmly committed to satisfying the expectations of all users by leveraging its industry-leading game development capabilities to create highly entertaining gameplay experiences."

Na het vrijgeven van het fiscale rapport voor dit jaar, heeft Capcom laten zien dat het 7 jaar lang recordhoge winsten heeft geboekt. Games zoals de Resident Evil 4 Remake en Dragon's Dogma II waren cruciale titels om de verkoopcijfers van het merk te ondersteunen, wat laat zien dat de strategie van het produceren van remakes van oude games, afgewisseld met nieuwe releases, werkt. Sinds 2017, met de release van Resident Evil 7: Biohazard, is de uitgever aan het groeien en vertoont geen tekenen van stoppen.

Voor 2025 hebben ze de release van Monster Hunter Wilds voor PlayStation 5 en Xbox Series al in de planning staan, met geruchten over de komst van Resident Evil 9. Ondertussen zijn spellen als Pragmata in het ongewisse over de ontwikkeling en wachten fans op updates. Hoewel er nog geen releasedatum is bevestigd, kun je onze prisjvergelijker bekijken voor de beste Monster Hunter Wilds CD-sleutels en een exemplaar bemachtigen zodra de bestellingen worden geopend.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief