Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica officieel aangekondigd

Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica officieel aangekondigd

Atlus heeft de Persona 3-remake officieel bevestigd tijdens de Xbox Games Showcase. De game heet Persona 3 Reload en komt begin 2024 uit. Tegelijkertijd hebben ze ook Persona 5 Tactica aangekondigd, dat op 17 november 2023 uitkomt. Beide zullen beschikbaar zijn voor Xbox Series X|S, Xbox One en PC. Aangezien deze games niet exclusief voor Xbox zijn, zien we in de toekomst misschien ook andere platforms.

Bekijk de aankondigingstrailer van Persona 3 Reload hier:

 

 

Dual Persona

De trailer toont ons een heleboel personages, waaronder de hoofdpersoon (die canoniek Makoto heet) met zijn Persona Orpheus, Yukari, Junpei en de androïde Aigis. De remake heeft al indruk gemaakt op fans met zijn verbeterde graphics, die nu dichter bij die van Persona 5 liggen. Alle personages en de interface zijn opnieuw ontworpen en de kaarten in het spel zien er uitgebreider uit.  

Fans hebben zich echter beklaagd over het nieuws dat Persona 3 Reload een regelrechte remake wordt van het originele PS2-spel. Dit betekent dat fans, in tegenstelling tot de Persona 3 Portable versie, niet als de vrouwelijke hoofdpersoon Kotone Shiomi kunnen spelen.

Zoals Persona 3 Reload producer Ryota Niitsuma het uitlegde:

“So first I'd like to mention that since the basic concept of the Persona 3 remake was to remake the Persona 3, we don't have the FES and Portable contents included. We wanted to really genuinely work on recreating the Persona 3 experience.”

Desondanks kan het zijn dat alle andere content wordt opgenomen in een latere versie van Persona 3 Reload, zoals dat ook gebeurde met Persona 4 Golden en Persona 5 Royal. We kunnen alleen maar hopen.

In Persona 3 speel je als Makoto (of hoe je de hoofdpersoon ook wilt noemen), die de opdracht krijgt om lid te worden van SEES, een groep die onderzoek doet naar een nachtelijk fenomeen dat het "Donkere Uur" wordt genoemd. Wanneer het Donkere Uur aanbreekt, kan de groep een toren binnengaan en beklimmen die gevuld is met vijanden die Shadows worden genoemd. Om de Schaduwen te bestrijden, kunnen ze een incarnatie van hun psyche oproepen, Persona's genaamd, die mystieke krachten bezitten.

Overdag gaan de spelers naar school, doen ze buitenschoolse activiteiten en bouwen ze relaties op met hun teamleden tot het punt waarop ze een romance met een van hen aangaan.  

Persona 5 Tactica is een strategie-RPG spin-off van het hoofdspel en bevat een meer cartooneske versie van de Persona 5 personages in een Fire Emblem-stijl turn-based en grid-based gevecht. Bekijk de trailer hier:

 

 

Zo te zien zijn de Phantom Thieves meegenomen naar een vreemde wereld die wordt onderdrukt door een tirannieke regering. Ze komen in gevaar en worden gered door Erina en de Rebel Corp. De Phantom Thieves moeten met hen samenwerken om de mensen te bevrijden en hun weg terug naar huis te vinden.

Persona 3 Reload verschijnt begin volgend jaar, terwijl Persona 5 Tactica op 17 november verschijnt voor Xbox One, Xbox Series X|S en PC, met mogelijk meer platforms in het verschiet. Houd onze aanbiedingen in de gaten voor een Persona 3 Reload en een Persona 5 Tactica Xbox sleutel.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief