Steam Deck is Valve's nieuwe draagbare spelapparaat

Steam Deck is Valve's nieuwe draagbare spelapparaat

We waren net aan het bijkomen van de enorme golf memes en teleurstellingen die de aankondiging van de Nintendo Switch OLED veroorzaakte, toen Valve ons overrompeld heeft. Niemand had echt verwacht dat Gabe Newell's bedrijf zo in de gamescene zou irrupten. Steam is nog steeds het populairste platform voor de distributie van videospelletjes ter wereld, ondanks de inspanningen van Epic Games, maar de aankondiging van Steam Deck plaatst hun oorlog op een ondergeschikt niveau. Het nieuwe handheld spelapparaat werd gisteren aangekondigd en het heeft in de sector opschudding veroorzaakt door zijn mogelijkheden en de reeks spellen waartoe het je toegang geeft.

 

 

Steam Deck is zo'n beetje een mini-PC ontworpen voor gamen en comfort, met een breed scala aan mogelijkheden die je toegang geven tot alles waar je van zou dromen. Het mooiste van het apparaat is dat je het kunt verbinden met je Steam account en dan elk van de spellen in je bibliotheek kunt spelen. Dat geeft Steam Deck de grootste gemeenschap van gamers ter wereld als potentiële markt. Star Wars Jedi: Fallen Order, Baldur’s Gate 3, Hades, Crusader Kings 3, en Disco Elysium zijn maar enkele van de spellen waarvan men heeft laten zien dat ze op Steam Deck gespeeld worden. Natuurlijk zal het niet zijn alsof je op een high-end PC speelt, maar als je je zorgen maakt over de graphics, zal het zelfs ray tracing en variable rate shading ondersteunen. Afgezien daarvan heeft Valve verklaard dat je PC software op Steam Deck zult kunnen installeren en gebruiken, waardoor hij functioneert als een gewone computer.

Het laatste punt van zorg over Steam Deck is de prijs. Hij komt in drie verschillende versies: 64GB eMMC voor 419€, 256GB NVMe SSD voor 549€, en 512GB NVMe SSD voor 679€. Hij is niet goedkoop, maar als je kijkt naar de reeks mogelijkheden die hij biedt is hij de prijs waarschijnlijk wel waard, en je kunt de opslagruimte uitbreiden met een micoSD kaart als je die nodig hebt. Je kunt je Steam Deck al reserveren en hij zal in december 2021 beginnen te verzenden. 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief