Bodycam is nu uit, en het is meer dan een competitieve shooter

Bodycam is nu uit, en het is meer dan een competitieve shooter

Een paar dagen geleden werd de vergelijkende shooter Bodycam uitgebracht in Early Access. Het spel veroverde al snel het internet, met veel streamers die het speelden of erop reageerden. Bodycam veroverde al snel de harten van spelers met zijn verbluffende, griezelig realistische graphics en unieke, spannende gameplay waar geen ander spel aan kan tippen.

Bodycam is de eerste ultra-realistische first-person shooter voor meerdere spelers, gemaakt door twee Franse ontwikkelaars bij Reissad Studio. Het spel trok al snel de aandacht na de eerste aankondiging begin 2024 en bereikte binnen een paar maanden 1 miljoen verlanglijstjes op Steam. Na twee rondes van playtesting is Bodycam uiteindelijk gelanceerd in Early Access.

 

 

Bodycam maakt gebruik van de nieuwste technologieën van de next-gen game engine Unreal Engine 5 om zeer gedetailleerde omgevingen te creëren. Het bevat innovatieve video-effecten, zoals beelddegradatie en chromatische aberratie door een fish-eye lens, om het perspectief van een bodycam na te bootsen. Door deze ultrarealistische benadering voelt het alsof je naar found footage kijkt in plaats van een game speelt, waardoor het een bijna survival horror-achtige kwaliteit krijgt.

De ontwikkelaars hebben zich gericht op realisme, waardoor beweging en schieten via een bodycam duidelijk verschillen van de typische FPS-besturing. Je aanpassen aan deze mechanica is essentieel voor succes in de verschillende speltypen. Naast de standaard Deathmatches en Team Deathmatches biedt het nieuwe speltype Body Bomb een unieke draai aan Search and Destroy, waarbij de samenwerking en communicatie van je team op de proef wordt gesteld.

Een veel voorkomende misvatting is dat sommige mensen Bodycam verwarren met Unrecord, een andere griezelig realistisch ogende bodycam shooter die nog niet uit is. Het grootste verschil tussen de spellen is dat Unrecord singleplayer is en Bodycam multiplayer, en Unrecord ziet er iets beter uit.

Bodycam is nu beschikbaar in Early Access op Steam. Zorg ervoor dat je deze unieke first-person schietervaring niet mist door onze prijsvergelijker te gebruiken om Bodycam voor de beste prijs aan te schaffen.

32.22€
Bodycam
Bodycam
  • Officiële website : Bodycam
  • Categorieën : Actie , Simulatie , Strategie
  • Uitgever : Reissad Studio
  • Ontwikkelaar : Reissad Studio
  • Modus : Multiplayer
  • Verschijningsdatum : 8 juni 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief