Kinguin october campaign COM + BG
 
 

De crowdfunding van Star Citizen overtreft het half miljard

De crowdfunding van Star Citizen overtreft het half miljard
NEWS21 sep. 2022 15:00

We zijn eraan gewend dat mensen projecten financieren waarin ze geloven, en dat is de oorsprong geweest van veel succesvolle videospellen, maar het geval vanStar Citizenis beslist uniek. Cloud Imperium Games begon dit project geruime tijd geleden met de hulp van de spelers, die het project in 2012 met twee miljoen dollar steunden via Kickstarter. Tien jaar later heeft Star Citizen volgens zijn website meer dan een half miljard dollar aan crowdfunding verzameld. Je zou denken dat zo'n lange ontwikkelingstijd en assets genoeg zouden zijn om de uiteindelijke versie van het spel op te leveren, maar dat is nog niet gebeurd. Niemand weet echt de plannen van Cloud Imperium Games over een releasedatum en de supporters die toegang hebben tot de huidige versie van Star Citizen lijken tevreden genoeg te zijn met de huidige situatie, want de crowdfundingcijfers blijven stijgen.

 

 

Hoewel de ontwikkelaar de huidige versie van het spel blijft verbeteren met updates die meer inhoud en functies toevoegen, lijkt er geen grens aan Star Citizen en geen druk om het spel uit te brengen. In feite verklaarde Cloud Imperium Games onlangs dat de studio minder informatief zou zijn over de details van toekomstige updates, om de fans niet te ontmoedigen als deadlines niet worden gehaald. De ontwikkeling van Star Citizen kan in dit tempo een eindeloos proces worden. Het is nogal verrassend dat meer dan vier miljoen mensen hun geld hebben gestoken in een spel dat na tien jaar nog nergens af is, ook al ziet de nu speelbare alfa-versie van Star Citizen er goed uit.

Star Citizen zal zeker de grootste titel aller tijden worden als het ooit uitkomt. Ondertussen zijn er velen die zich afvragen of het spel niet gewoon een zeer uitgewerkte hoax is om de financiering op gang te houden. In elk geval kun je er zeker van zijn dat onze prijsvergelijker je beste optie zal zijn om Star Citizen goedkoop te kopen als het spel klaar is.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief