Dungeons & Dragons: Dark Alliance ziet er verrassend goed uit

Dungeons & Dragons: Dark Alliance ziet er verrassend goed uit

Dungeons & Dragons: Dark Alliance is een actie-rollenspel dat al in december 2019 werd aangekondigd met een video waarin een legendarische groep helden te zien was die tegen hordes monsters strijden op een besneeuwd slagveld. Wie bekend is met Forgotten Realms en R. A. Salvatore's romans herkende snel Drizzt Do'Urden en zijn vrienden Catti-Brie, Bruenor Battlehammer, en Wulfgar. Maar het indrukwekkendste aan de video was het camerastandpunt en sommige bewegingen van de personages, die er een uniek uiterlijk aan gaven dat de meeste kijkers niet liet weten wat ze van het spel konden verwachten. Dark Alliance kreeg daardoor veel kritiek, maar om eerlijk te zijn wisten we niet veel over het spel anders dan dat het een coöperatieve actie RPG zou zijn.

 

 

Een paar maanden vooruit geschoven, ontdekten we zojuist dat Wizards of the Coast een nieuwe video heeft gepubliceerd die ons een veel betere kijk geeft op Dungeons & Dragons: Dark Alliance, en het lijkt heel anders te zijn dan waarnaar in de eerste video werd gezinspeeld. We kunnen er niet blijer mee zijn.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance zal je samen met Drizzt en zijn vrienden laten deelnemen aan een episch avontuur. Ze zullen proberen om Icewind Dale te verdedigen tegen een monsterinvasie. Het spel daagt je uit met missies die je in elke gewenste volgorde kunt voltooien en je bestuurt een van de vier helden in gevechten tegen monsters als goblins, orcs, vorstreuzen, beholders, witte draken, en meer. Maximaal drie andere vrienden kunnen je in dit avontuur vergezellen. Elk van de helden heeft zijn eigen speelstijl en vaardigheden die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Naarmate je verder komt in het spel, vind je krachtiger uitrusting en speel je meer vaardigheden vrij waarmee je het tegen gevaarlijker vijanden kunt opnemen.

 

 

De gameplay stijl van Dark Alliance doet in sommige opzichten denken aan Neverwinter, maar verder dan dat heeft het weinig met de MMO te maken, en het lijkt in veel opzichten gedetailleerder te zijn. We zullen tot 22 juni moeten wachten om het spel te kunnen spelen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, en PC via Steam.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief