Instant Gaming EU
 
 

Eerste 13 minuten gameplay van Sable

Eerste 13 minuten gameplay van Sable

Terwijl de meeste komende aankondigingen over videospellen vanaf deze zaterdag tijdens E3 2021 plaatsvinden, beginnen we nu toch enkele glimpen te krijgen van spellen die al eerder werden gepresenteerd. Dat is het geval met Sable, dat we konden ontdekken tijdens de PC Game Show op E3 2018. Het spel was al eerder onthuld, maar dit evenement gaf het toch wat zichtbaarheid. Sable is ontwikkeld door Shedworks, een onafhankelijke Engelse studio die uit slechts twee mensen bestaat, Daniel Fineberg en Gregorios Kythreotis.

Sable was oorspronkelijk gepland voor een release in 2019, maar werd naar dit jaar verschoven. We kregen vorig jaar op de Future Games Show al wat nieuws over het spel, met de eerste blik op becommentarieerde gameplay. Spelers kunnen nu wat meer over dit avonturen- en verkenningsspel ontdekken dankzij een nieuwe gameplay video die de eerste 13 minuten van het spel laat zien.

 

 

 

We kunnen genieten van Sable's handgetekende graphics, die doen denken aan de stijl van de Franse striptekenaar Jean Giraud, alias Moebius, aan wie we enkele beroemde series te danken hebben, zoals Blueberry of de Incal. We zien de protagonist vorderen door een op Star Wars geïnspireerd woestijnlandschap, met een mooi overzicht van het scala van zijn bewegingen, waaronder springen, sprinten, klimmen, enz. Het verhaal lijkt een belangrijk onderdeel van het spel te zijn, met veel meerkeuze dialogen. Deze gameplay preview laat ons echter geen gevechten zien. Ons personage zal een gemotoriseerd voertuig tot zijn beschikking hebben om door de open wereld van Sable te reizen.

Sable staat ver af van de triple-A spellen die we in het weekend te zien krijgen, maar het zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij spelers die van verkenningsspellen houden, want dat is precies wat het zal bieden als het later dit jaar op Xbox consoles en PC uitkomt.

1.68€
Sable
Sable
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief