Eneba COM
 
 

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater en Silent Hill 2-remake komen dit jaar uit

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater en Silent Hill 2-remake komen dit jaar uit

Iedereen die dacht dat 2023 een geweldig jaar was voor gamereleases in de game-industrie zal misschien verrast blijven door 2024, dat ook in de startblokken staat. PlayStation heeft een video vrijgegeven waarin het een aantal aankomende games in 2024 voor zijn console laat zien. Daaronder bevinden zich het kolossale Tekken 8, Final Fantasy VII Rebirth, Dragon's Dogma 2, Like a Dragon: Infinite Wealth en The Last of Us Part II Remastered, allemaal met eerder aangekondigde releasedata, naast vele andere.

Maar wat de aandacht van het internet trok, was dat Sony in de preview ook zowel Silent Hill 2 en Metal Gear Solid Delta: Snake Eater voor 2024. Tot dan toe had zelfs Konami nog geen releasedatum voor de games aangekondigd, wat tot de speculatie leidt dat Sony misschien te hard van stapel is gelopen en fans wereldwijd heeft laten weten dat de twee meest geanticipeerde remakes in de industrie in 2024 komen.

 

 

De Silent Hill 2 remake wordt geproduceerd door het Bloober Team, een ontwikkelaar die bekend staat om zijn horrorgames als Layers of Fear (2023) en The Medium. Het tweede spel wordt beschouwd als het beste spel in de franchise en werd daarom gekozen voor de remake, die aanvankelijk in 2022 werd aangekondigd. Nieuwe informatie over de game ontbrak - technisch gezien zou dat zo moeten blijven - totdat de PlayStation preview ons een lichtje aan het einde van de tunnel liet zien.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater is een complete remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Het werd aangekondigd in mei 2023 tijdens een PlayStation Showcase en is sindsdien stil gebleven. De enige informatie die we kregen was dat Hideo Kojima, de bedenker, niet betrokken is bij de remake, maar de originele cast wel.

In een tijd waarin lekken elke dag prominenter worden, heeft Sony misschien voorzorgsmaatregelen genomen om er een te voorkomen door zelf van tevoren informatie te lekken. En hoewel deze kleurrijke en hoopvolle trailer je misschien enthousiast heeft gemaakt, stellen we voor om je opwinding in toom te houden. Het is mogelijk dat een van de games in de trailer wordt uitgesteld tot na 2024. Stellar Blade is een voorbeeld van een spel dat in 2023 zou worden uitgebracht en nu een release window heeft voor 2024, maar nog steeds geen vaste datum heeft.

Zelfs zonder vaste datum kun je onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de goedkoopste deals voor Silent Hill 2 en Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Wanneer ze ook uitkomen, waar het om gaat is dat als ze eenmaal bij het publiek zijn, plezier, angst en stealth gegarandeerd zijn.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief