Instant Gaming EU
 
 

Motion Twin laat Windblown gameplay zien

Motion Twin laat Windblown gameplay zien

De naam Motion Twin doet misschien geen belletje bij je rinkelen, maar als we je vertellen dat zij de makers zijn van Dead Cells verschijnt er vast en zeker een glimlach van herkenning op je gezicht. De iconische roguelike Metroidvania is al jaren een favoriet van de fans en het biedt nog steeds een van de beste ervaringen in het genre. De studio heeft het spel al die tijd fris weten te houden door verschillende uitbreidingen uit te brengen die nieuwe biomen, wapens, vijanden en meer toevoegden, waaronder Fatal Falls, The Queen and the Sea en The Bad Seed. Hoewel de studio nu klaar lijkt te zijn met het uitbrengen van extra content voor Dead Cells, werken ze aan een nieuw Metroidvania-avontuur genaamd Windblown.

Daag de Vortex uit

In Windblown moet je je kleine dorp beschermen tegen de aanval van een horde vreselijke vijanden uit de Vortex. Het spel speelt zich af op een groot aantal zwevende eilanden die rond de Vortex draaien en biedt een uitdagende Metroidvania-ervaring. Terwijl je de verschillende eilanden rondom je dorp verkent en de brute aanval van een legioen wezens van allerlei slag probeert te overleven, speel je geleidelijk nieuwe wapens en krachten vrij die je verder helpen in dit avontuur. Snelle actie, veel geheimen om te ontdekken en dodelijke eindbazen wachten op je in dit epische avontuur. Je kunt een eerste blik werpen op Windblown in de nieuwste gameplayvideo van Motion Twin.

 

 

Met Windblown heeft de studio al zijn ervaring met Dead Cells ten volle benut om een gloednieuw avontuur te creëren dat net zo meeslepend en spannend moet zijn als zijn vorige werk. Windblown verschilt echter in veel opzichten van Dead Cells. Het spel heeft een gloednieuwe kunststijl en wordt gespeeld vanuit een ander perspectief dat uitdagender zal zijn voor degenen die gewend zijn aan 2D metroidvanias. De 3D-scenario's en de mogelijkheid om het avontuur met maximaal twee andere spelers te delen, openen een wereld aan spelmogelijkheden, vooral in combinatie met roguelite-mechanieken die de herspeelbaarheid van het spel vergroten.

Windblown zal zeker een hit worden onder de fans van Metroidvania-games, maar het zou niet het enige spel kunnen zijn dat Motion Twin op dit moment aan het ontwikkelen is. Het gerucht gaat dat de studio werkt aan een nieuwe Prince of Persia, wat nogal vreemd is gezien het succes van Prince of Persia: The Lost Crown en het feit dat Ubisoft eigenaar is van de franchise. Hierover is nog niets bevestigd.

Windblown komt ergens dit jaar uit in Early Access, en de beste bron van goedkope Windblown Steam-codes in de aanloop naar de release is onze prijsvergelijker als je het niet wilt missen.

  • Officiële website : Windblown
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : Motion Twin
  • Ontwikkelaar : Motion Twin
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief