Neva is een emotionele puzzelplatformer van de makers van Gris

Neva is een emotionele puzzelplatformer van de makers van Gris

De recente PlayStation showcase heeft behalve AAA-titels nog meer in petto. Neva is een prachtig uitziende puzzelplatformer die sterk lijkt op het vorige spel van ontwikkelaars Nomada Studio, Gris. Neva bevat "platformen, puzzels en gevechten tegen monsterlijke vijanden, met een minimale UI, delicate kunst, hoogwaardige traditionele animatie en spookachtige muziek". En als Gris iets voorstelt, zullen de spelers heel wat tranen vergieten. Bekijk Neva's spookachtige animatie in de trailer hier:

 

 

Eenzame wolf en welp

De trailer doet denken aan Studio Ghibli's Princess Mononoke met haar vrouwelijke krijger protagonist en enorme wolf metgezel. De krijger verliest echter haar wolvenvriendin tijdens een gevecht met enkele corrupte entiteiten en moet het jong van haar vriendin helemaal alleen opvoeden. Mettertijd vormt ze een hechte band met de welp terwijl deze opgroeit tot een volwassen wolf. Het paar moet reizen door een afbrokkelende wereld, waar ze hun band getest zullen zien door ervaring. 

Terwijl Gris een verkenning was van verdriet vanuit het perspectief van een jonge vrouw, richten de emotionele thema's van Neva zich meer op het ouderschap. Volgens de ontwikkelaars werd het spel geïnspireerd door het hebben van kinderen in een wereld die geconfronteerd wordt met de pandemie, klimaatverandering en oorlog:

“We decided to focus our efforts on creating a game about the relationship we have with our children and parents, and how we emotionally relate to them in often complicated contexts. We were interested in exploring how these relationships change over time.” 

De ontwikkelaars wilden ook graag thema's verkennen die te maken hebben met de menselijke invloed op het milieu, vertegenwoordigd door de zwarte, teerachtige geesten die in de trailer te zien zijn.

Er is niet veel meer informatie beschikbaar over het spel, behalve dat het in 2024 uitkomt voor de PC, PS5, Nintendo Switch en Xbox X|S. Houd een oogje in het zeil voor een Neva PS5 sleutel uit onze prijsvergelijker.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

  • Officiële website : Neva
  • Categorieën : Avontuur
  • Uitgever : Devolver Digital
  • Ontwikkelaar : Nomada Studio
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 2024
Reward Event Will you embrace the challenge of entering the world of Lies Of P and uncovering its mysteries while facing its most cunning foes? Are you ready for the next chapter in Lies Of P?
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief