Instant Gaming EU
 
 

Nieuwe Monster Hunter Wilds trailer onthuld op State of Play 2024

Nieuwe Monster Hunter Wilds trailer onthuld op State of Play 2024

Niemand kan de populariteit van Monster Hunter ontkennen, een serie actie-rollenspellen met een fantasiethema van Capcom. Sinds de release van het eerste spel, Monster Hunter, in 2004 voor de PlayStation 2, heeft de Monster Hunter-franchise wereldwijd meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren gehaald. Gezien dit enorme succes is het geen verrassing dat Capcom tijdens de 2023 The Game Awards het nieuwe spel aankondigde, de zesde generatie van de franchise, getiteld Monster Hunter Wilds. Het is de opvolger van de zeer succesvolle Monster Hunter: World en Monster Hunter: Rise, die samen ongeveer 40 miljoen keer zijn verkocht.

Sinds de eerste aankondiging van Monster Hunter Wilds hebben we veel informatie over het spel gekregen. Onlangs heeft Capcom tijdens het State of Play 2024-evenement de officiële trailer voor Monster Hunter Wilds vrijgegeven en het releasejaar bevestigd:
 

 

De trailer die werd getoond tijdens de State of Play stream van donderdag bood een frisse filmische blik op Monster Hunter Wilds, met fragmenten van gevechtsgameplay. We zagen verschillende wapens en hun gevechtsfuncties, met de bevestiging dat alle 14 wapentypes uit eerdere games terugkeren, samen met nieuwe acties. Daarnaast onthulde de trailer meer details over de door zandstormen geteisterde biome van de game, de Windward Plains.

Naast de informatie die via de trailers is onthuld, hebben we ook details van de officiële website van het spel, en hier zijn er een paar van:

  •     De Hunter heeft nu een raptor-achtige metgezel genaamd een Seikret, die een soortgelijk doel lijkt te dienen als de Palamute, met de toegevoegde mogelijkheid om tussen rotsformaties te binden, te zweven en toegang te krijgen tot uitrusting.
  •     De jager kan nu twee wapens meenemen op jacht en kan wisselen door zijn Seikret te bestijgen.
  •     Het verkenbare gebied lijkt aanzienlijk groter dan in eerdere games.
  •     Gebieden kunnen nu aanzienlijke klimaatveranderingen ondergaan tijdens en tussen de jachtpartijen; de Windward Plains kunnen bijvoorbeeld veranderen van een weelderige vlakte in een woeste woestijn met hevige onweers- en zandstormen.

Monster Hunter Wilds heeft nog geen definitieve releasedatum, maar het is bevestigd dat het ergens in 2025 uitkomt voor PS5, Xbox en PC. Meer informatie over de game wordt naar verwachting onthuld op het Summer Game Fest, dat op 7 juni van start gaat. Je kunt het spel ook nu al voorbestellen door onze prijsvergelijker te gebruiken voor de beste aanbiedingen voor Monster Hunter Wilds.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief