Nintendo onthult een nieuwe turn-based RPG in Mario & Luigi: Brothership

Nintendo onthult een nieuwe turn-based RPG in Mario & Luigi: Brothership

Na negen jaar zonder nieuwe titel is er een nieuwe Mario & Luigi-game onderweg naar de Switch. Het nieuwste hoofdstuk van de saga, genaamd Mario & Luigi: Brothership, werd onthuld tijdens de Nintendo Direct en de broers bundelen opnieuw hun krachten in een avontuur met vernieuwde graphics en een cartooneske look.

Het spel komt op 7 november uit en heeft een eerste trailer gekregen die slechts een paar details over het plot onthult. In de vrijgegeven beelden zien we Mario en Luigi van eiland naar eiland reizen met het Shipshape Island om door de uitgestrekte wereld van Concordia te navigeren, puzzels op te lossen en het op te nemen tegen verschillende vijanden. Onderweg komen ze verschillende bekende gezichten en enkele nieuwe personages tegen.

 

 

De trailer laat ook wat meer van de gameplay zien, waaruit blijkt dat de essentie van de RPG die de serie al sinds het Game Boy Advance-tijdperk brengt, behouden blijft. Verschillende momenten laten zien hoe het heldenduo in actie komt, waarbij Bros. Moves worden gebruikt om obstakels te overwinnen en krachtige Bros. Attacks om de overwinning veilig te stellen in een dynamisch, beurtgebaseerd gevecht.

Mario & Luigi: Brothership verschijnt op 7 november

Wat echter opvalt in de eerste beelden van Mario & Luigi: Brothership is de visuele stijl. Omdat het de eerste keer is dat de franchise de handheldconsoles verlaat, heeft Nintendo het spel een make-over gegeven in de tekenafdeling, met een meer cartooneske stijl die goed past bij de humor die het verhaal altijd uitstraalt.

De aankondiging van Mario & Luigi: Brothership was een van de grote verrassingen van de Nintendo Direct, omdat velen dachten dat de serie op de lange baan geschoven zou worden na de sluiting van AlphaDream, de studio die verantwoordelijk is voor de RPG-serie sinds het eerste spel in 2003 uitkwam voor de Game Boy Advance. Het bedrijf staakte zijn activiteiten in oktober 2019 na het uitspreken van een faillissement.

Het meest recente spel in de Mario & Luigi lijn was Paper Jam, uitgebracht voor de 3DS in 2015. In 2019 kreeg de serie de heruitgave van Bowser's Inside Story, dat aanvankelijk voor de DS kwam en een nieuwe versie kreeg voor de 3D-handheld. Als we één ding hebben geleerd, is het dat Nintendo er alles aan doet om old-school RPG's naar moderne consoles te brengen, zoals het geval was met Super Mario RPG, een Super Nintendo-klassieker die een remake kreeg voor de Switch. Paper Mario: The Thousand-Year Door, een RPG voor de GameCube, is ook naar de Nintendo Switch gekomen in een nieuw gemaakte versie.

Mario & Luigi: Brothership verschijnt op 7 november op de Switch. Wie geïnteresseerd is in een meer speelse en vriendelijke turn-based RPG moet onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de beste aanbiedingen voor Mario & Luigi: Brothership en zich klaarmaken voor een reis met 's werelds beroemdste gamebroers.

  • Categorieën : Rollenspellen , Platformspel
  • Uitgever : Nintendo
  • Ontwikkelaar : Nintendo
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 7 november 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief