Eneba COM
 
 

Psychonauts 2 komt dit jaar uit

Psychonauts 2 komt dit jaar uit

Het eerste deel van de Psychonauts serie vierde afgelopen september zijn 15de verjaardag, maar fans wachten al meer dan vijf jaar op het vervolg.Psychonauts 2 werd inderdaad al in 2015 officieel aangekondigd tijdens de The Game Awards ceremonie, maar het is een van die spellen waarvan de ontwikkeling niet gemakkelijk is geweest. Hoewel het eerste Psychonautss spel uitstekende kritieken kreeg van de spelers, was het een echte commerciële mislukking voor Double Fine. Het was moeilijk om daarna een vervolg te maken, zeker voor een studio waarvan het eerste spel niet veel inkomsten opleverde. Andere licenties ondergingen hetzelfde lot, zoals Beyond Good Evil, maar dat had het voordeel van Ubisoft's solide ruggengraat.

Maar Psychonauts 2 heeft na een paar ups en downs eindelijk zijn weg gevonden. Double Fine doorliep een crowdfunding proces, en de uitgave van het spel, die aanvankelijk door Starbreeze zou worden verzorgd, zal uiteindelijk worden verzorgd door Microsoft, die nu de uitgeefrechten bezit. Onder deze omstandigheden is Psychonauts 2 natuurlijk verschillende keren uitgesteld. Het releasevenster dat eerst werd aangekondigd was 2018, maar het laatste nieuws hierover stelt de release op dit jaar. Na eind april te zijn gearriveerd en lange tijd geen nieuws over deze zaak te hebben ontvangen, begonnen de fans zich af te vragen of dit uitstel blijvend zou zijn, maar Double Fine heeft zojuist heel goed nieuws aangekondigd:

 


Ongetwijfeld zullen alle fans die reikhalzend uitkijken naar Psychonauts 2 het nieuws verwelkomen, want deze tweet suggereert dat we binnenkort, zo niet heel binnenkort, wat info zouden moeten krijgen. Met de E3 om de hoek en verschillende uitgevers die zeer binnenkort hun eigen evenementen houden, is het een mooie gelegenheid om de verschijningsdatum van Psychonauts 2 te bevestigen.

 

 

  • Officiële website : Psychonauts 2
  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Xbox Game Studios
  • Ontwikkelaar : Double Fine Productions
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 24 augustus 2021
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief