Instant Gaming EU
 
 

Silica is een fusie van RTS en FPS in een wereld vol insecten.

Silica is een fusie van RTS en FPS in een wereld vol insecten.

Silica, nu beschikbaar in Early Access, is de entree van ontwikkelaar Bohemia Incubator in een oud en bijna vergeten genre: de "crossover van FPS en RTS". Op de woestijnplaneet Batlarus moeten spelers het opnemen tegen hordes door de korfgeest bestuurde insecten, terwijl ze ook hun grondstoffen moeten beheren en een leger moeten opbouwen. Bekijk de trailer van Silica hier:

 

 

Insectenjacht

Net als in Dune is de planeet Batlarus rijk aan een kristallen grondstof genaamd silica, en twee menselijke facties strijden om de controle erover. Helaas voor beiden is het inheemse insectenleven niet van plan deze invasie te accepteren. Iedereen die probeert de kristallen te oogsten moet vechten tegen hordes insecten met een korfgeest.

Met de RTS-elementen van het spel kunnen spelers bases bouwen, eenheden trainen en grondstoffen verzamelen. Met de FPS-elementen kunnen spelers individuele eenheden besturen en in first-person vechten. Deze unieke combinatie van genres zorgt voor een werkelijk meeslepende en uitdagende ervaring.

Als de menselijke factie kun je kiezen tussen spelen als Infanterie of Commandant. Infanterie is de FPS-stand waarin het veel lijkt op Starship Troopers. Je kiest je rol uit vijf infanterieklassen en vecht te voet of met voertuigen als de Quad, de Harvester of de Siege Tank. 

Als commandant speel je het spel vanuit een baan om de aarde, bouw je structuren, wijs je Harvesters aan en stuur je troepen naar de plaatsen waar je ze nodig hebt om missies te voltooien. De inspiratie voor Starcraft en Dune is hier duidelijk zichtbaar.

Natuurlijk kun je ook als de buitenaardse insecten spelen, waarbij je mentaal wisselt tussen verschillende eenheden zoals de verborgen Krab, de snelle Jager of de zwaar gepantserde Goliath. Er zijn in totaal acht buitenaardse klassen.

Tot slot is er de Arena modus, een FPS-only deathmatch waarin spelers kunnen kiezen tussen alle verschillende gevechtseenheden.

Silica is nu uit

Silica is momenteel uit in Early Access op PC via Steam. Het spel blijft ongeveer een jaar in Early Access om feedback van spelers te verkrijgen en aan te passen. Bekijk de beste prijzen voor een Silica PC sleutel uit onze lijsten.

19.99€
Silica
Silica
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief