Splitgate lanceert in de toekomst op Nintendo Switch

Splitgate lanceert in de toekomst op Nintendo Switch

Er zijn verschillende redenen achter het enorme succes van Splitgate, een snelle PvP shooter die het beste van twee werelden combineert. Geïnspireerd door Halo en Portal biedt dit multiplayer spel de spelers een behoorlijk spannende ervaring, dankzij een mechaniek die gloednieuw is voor het genre. Je kunt portalen maken en ze gebruiken om ogenblikkelijk tussen twee verschillende plaatsen te reizen. Zoals je je kunt voorstellen, tilt deze functie de strategie in first-person shooters naar een nieuw niveau, wat hectische en multidimensionale gameplay mogelijk maakt waarin bijna alles mogelijk is. Ook is Splitgate een free-to-play spel, waardoor het al de aandacht van veel spelers trok. Daardoor is het de laatste weken een van de populairste spellen op Steam geworden, met een hoog piekaantal gelijktijdige spelers.

Splitgate is niet alleen op de PC verkrijgbaar, maar je kunt het spel ook op je favoriete console spelen. Het is nog beter; het spel ondersteunt cross-play op Xbox, PlayStation en PC, zodat spelers een spannende ervaring kunnen delen met hun vrienden, ongeacht welk platform ze kiezen. 

 

 

Volgens een recent interview op Gamespot heeft ontwikkelaar 1047 Games baas Ian Proulx bevestigd dat uitbreiding van het spel naar andere platforms iets is dat ze in gedachten hebben. Natuurlijk staat Nintendo Switch als eerste op de lijst, maar Splitgate kan in de toekomst ook op mobiele apparaten speelbaar zijn, al zal dat een flinke tijdsinvestering van de studio vergen om die versie te ontwikkelen. 

Er is geen bevestiging over een mogelijke lanceerdatum voor Splitgate op Nintendo Switch, en het zal waarschijnlijk afhangen van hoe goed het spel het in de toekomst doet. Stel dat het niet de zoveelste zomerhit is die na een tijdje in het niets verdwijnt. In dat geval kan Splitgate mogelijk een serieuze concurrent worden voor andere grote spellen in het genre.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

0.11€
Splitgate
Splitgate
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief