Instant Gaming EU
 
 

35 miljoen verkochte exemplaren is niet genoeg voor Terraria

35 miljoen verkochte exemplaren is niet genoeg voor Terraria

Het komt misschien niet als een verrassing voor wie Terraria al een tijdje speelt. Het spel heeft een enorme schare fans die in de loop der jaren steeds groter is geworden, en het is een van de populairste indie spellen die je in alle videogame genres tegenkomt. Hoewel de meeste Terraria spelers van het spel genieten op de PC is het ook vrij populair op verschillende andere platforms, waaronder consoles en mobiele apparaten. Ontwikkelaar Re-Logic heeft onlangs bevestigd dat het spel echt iets bijzonders is door enkele cijfers te onthullen die sommige AAA spellen zouden doen verbleken.

Meer dan 35 miljoen exemplaren van Terraria zijn in zijn levensloop over alle platforms verkocht, waarvan 17,2 miljoen op de PC, 8,5 miljoen op consoles, en 9,3 miljoen op mobiele toestellen. Dat zijn inderdaad tamelijk indrukwekkende aantallen, zeker voor een spel dat tien jaar geleden verscheen. De redenen achter het enorme succes zijn vrij duidelijk: veel spelmogelijkheden, een onmogelijk aantal geheimen gebieden en prestaties om te ontdekken, en heel eenvoudige spelmechanieken die degenen die het proberen vanaf het eerste moment boeien.

 

 

Terraria is langzaam gegroeid tot het een monster is geworden, en het zal zeker nog groter worden. Je hoeft alleen maar de recensies van het spel op Steam te lezen om te beseffen dat dit een van de meest solide weddenschappen is als je op zoek bent naar een 2D sandbox actie-avonturenspel. Het heeft onlangs Portal 2 overtroffen en bezet nu de eerste plaats in de lijst van de 250 beste Steam spellen aller tijden volgens de recensies van de gamers.

Ontwikkelaar Re-Logic heeft heel wat in petto voor Terraria, en Steam Workshop ondersteuning en crossplay zijn maar een paar dingen die in de toekomst aan het spel toegevoegd kunnen worden. Natuurlijk, als je Terraria nog niet ontdekt hebt, kun je het dankzij onze prijsvergelijker altijd tegen de beste prijs vinden.

1.48€
Terraria
Terraria
  • Officiële website : Terraria
  • Categorieën : Avontuur
  • Uitgever : Re-Logic
  • Ontwikkelaar : Re-Logic
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 16 mei 2011
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief