Instant Gaming EU
 
 

Call of Duty: Black Ops 6 onthult gameplay in trailer

Call of Duty: Black Ops 6 onthult gameplay in trailer

Tijdens de Xbox Games Showcase 2024 werden verschillende nieuwe titels van een groot aantal bedrijven onder de paraplu van Xbox Game Studios en derde partijen getoond. De showcase opende met een nieuwe trailer voor Call of Duty: Black Ops 6 en aan het einde van de presentatie waren bijna 40 minuten uitsluitend gewijd aan het uitdiepen van de mechanica en functies van de nieuwe Activision-game. Na afloop van het evenement werd ook een releasedatum bekendgemaakt. Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober voor pc, PlayStation 4|5 en Xbox One en Series X|S. Xbox kondigde aan dat Call of Duty: Black Ops 6 op dag één beschikbaar zal zijn op Game Pass.

Zoals Phil Spencer al aangaf, draait de campagne om de Golfoorlog in het begin van de jaren '90, een periode van overgang en omwenteling in de wereldpolitiek die werd gekenmerkt door het einde van de Koude Oorlog en de opkomst van de Verenigde Staten als supermacht. Een voorbehoud is echter dat Call of Duty: Black Ops 6 een constante internetverbinding vereist, zelfs als je de campagne wilt spelen. De officiële site rechtvaardigt deze eis door te zeggen dat het spel texture streaming zal gebruiken in alle modi om de hoogste kwaliteit visuals te bieden en tegelijkertijd de totale opslagruimte te beperken.

 

 

In de showcase gewijd aan Call of Duty: Black Ops 6 werd ook de terugkeer van de ronde-gebaseerde Zombies-modus onthuld. In dit speltype nemen spelers het op tegen hordes ondoden op twee nieuwe kaarten, die een verfriste ervaring bieden in vergelijking met de Modern Warfare III-playlist, waar de kaart open en vol opties was. De verhaallijn Dark Aether, die doorliep in Call of Duty: Black Ops - Cold War, blijft zich ontvouwen. Elke map combineert nieuwe functies met bekende elementen die veteranen van de franchise snel zullen opvallen.

De online modus van de game komt in oktober uit, met systeemveranderingen, herontworpen klassieke content en nieuwe maps. Volgens Treyarch zal de titel vanaf het debuut 16 maps bevatten. Daarvan zullen er 12 6v6 zijn en vier Strike, met de mogelijkheid om teams van 2v2 of 6v6 samen te stellen. Al deze gebieden zullen de HUD veranderen en compatibel zijn met aanpasbare instellingen via het menu. Daarnaast zullen de multiplayerscenario's van Call of Duty: Black Ops 6 zich richten op de introductie van klassieke driebaansontwerpen met een hoog actietempo en aanmoediging voor hectische gameplay. Dit maakt strategische keuzes mogelijk zonder de gevechtsstroom op te offeren.

Er zijn veel nieuwigheden in Call of Duty: Black Ops 6 voor fans. De nieuwe FPS komt op 25 oktober uit voor pc, PlayStation 4|5 en Xbox One en Series X|S, maar degenen die het spel vooraf bestellen kunnen deelnemen aan de open bèta, waarvan de datum nog niet is bekendgemaakt. Dus als je je exemplaar wilt bemachtigen, houd dan onze prijsvergelijker in de gaten voor de goedkoopste CD Keys voor Call of Duty: Black Ops 6 en ontdek waarom de waarheid spreekt.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief