De link tussen The Callisto Protocol en PUBG zal subtiel zijn

De link tussen The Callisto Protocol en PUBG zal subtiel zijn

The Callisto Protocol, dat vorige maand werd aangekondigd bij de Games Awards, heeft een golf van interesse opgewekt onder horrorspelers, met name Dead Space-fans. Inderdaad, de maker van The Callisto Protocol is niemand minder dan Glen Schofield, aan wie we de beroemde survival horrorserie te danken hebben. Zelfs als we geen Dead Space 4 op het programma hebben staan, wacht ons in 2022 nog een spel van dezelfde soort.

We zullen geduld moeten hebben. The Callisto Protocol wordt pas over een jaar uitgebracht, en nogmaals, als alles goed gaat, want vertragingen zijn niet zeldzaam deze dagen. Maar aan de andere kant is er genoeg tijd om meer over het spel te leren tot die tijd. Hoewel er tot nu toe niet veel is onthuld, is één ding dat onze aandacht trok, het feit dat The Callisto Protocol in hetzelfde universum als PUBG zal plaatsvinden. Wetende dat het spel zich afspeelt op Callisto, de maan van Jupiter, en 300 jaar na PUBG, vroegen we ons af wat de twee spellen gemeen zouden kunnen hebben, afgezien natuurlijk van het feit dat de studio Striking Distance aan beide spellen werkt. Glen Schofield heeft hierover recentelijk gesproken in de columns van Gamesradar.

We helpen PUBG Corp nu als een team van schrijvers, en werken aan de overlevering voor PUBG en zijn universum. Ze hebben een tijdlijn, en we passen nu op die tijdlijn. Het zal niet echt diepgaand zijn, maar er zullen hier en daar weinig connecties zijn. We zullen waarschijnlijk af en toe naar elkaar verwijzen... Het zal meer zin hebben als het spel eenmaal uitkomt!

 

 

Het lijkt er dus op dat het meer zal lijken op bepaalde knipogen die over het spel verspreid zijn dan op een meer tastbare verbinding. Wat echter zeker lijkt, is dat The Callisto-protocol bedoeld is om ons bang te maken. Volgens Schofield's woorden zal hij de kracht van de nieuwe consoles gebruiken om dit te bereiken, vooral met betrekking tot 3D audio.

The Callisto Protocol is geschikt voor een 2022 release op de PC, PS5 en Xbox Series X/S.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief