Dragon Age: The Veilguard heeft moeilijkheidsgraden voor elke speler

Dragon Age: The Veilguard heeft moeilijkheidsgraden voor elke speler

BioWare heeft verklaard dat het hun doel is om Dragon Age: The Veilguard zo inclusief mogelijk te maken, zowel qua verhaal als qua gameplay. In een interview met Game Informer besprak game director Corinne Busche hun inspanningen om Dragon Age: The Veilguard inclusief te maken en ging ze in op de moeilijkheidsgraad van het spel. In totaal zal Dragon Age: The Veilguard vier moeilijkheidsgraden hebben: Storyteller, Adventurer, Nightmare en Unbound.

Storyteller is bedoeld voor spelers die willen genieten van het verhaal en de lore van Dragon Age zonder zich te verbinden aan de strategie, aanpassingen en actiegerichte gameplay van Dragon Age: The Veilguard. In wezen is het de gemakkelijke modus van de RPG. Adventurer wordt beschouwd als het normale speltype en biedt een perfecte balans tussen verhaal en gevechten, wat waarschijnlijk de moeilijkheidsgraad is waarop de ontwerpers van het spel het spel hebben gemodelleerd. Nightmare is de harde modus voor spelers die de uitdagingen in hun meest brute vorm willen testen.

 

 

Tot slot is de moeilijkheidsgraad van Unbound modulair en kunnen spelers verschillende modifiers aanpassen om een persoonlijke moeilijkheidsgraad samen te stellen. Onder de opties is er bijvoorbeeld een auto-aim systeem voor degenen die hun schietvaardigheid niet op de proef willen stellen. Er is ook een optie om de timing van de gevechten aan te passen om pareren makkelijker of moeilijker te maken. Sommige modifiers bepalen hoeveel schade een speler aan monsters toebrengt en hoeveel schade monsters aan spelers toebrengen, en het zal zelfs mogelijk zijn om de dood uit te schakelen, waardoor de Rook een onsterfelijke avatar wordt.

Dragon Age: The Veilguard biedt vier moeilijkheidsgraden

Regisseur Corinne Busche zegt dat deze opties geen cheats zijn, maar gewoon een manier om het spel toegankelijk te maken voor spelers van alle vaardigheidsniveaus. Het rapport over Dragon Age: The Veilguard kwam op een moment dat de community weer hevig aan het debatteren was over spelmoeilijkheden, vooral in spellen van FromSoftware. Elden Ring: Shadow of the Erdtree, de eerste DLC voor Elden Ring, is onlangs uitgebracht en kreeg kritiek van veel spelers vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. Aan de ene kant zeiden veel oudere fans van FromSoftware dat dit iets is dat je kunt verwachten van al hun games, waar de DLC's altijd meer uitdagende content bieden dan het basisspel. Aan de andere kant, omdat Elden Ring een verkoopfenomeen was en nieuwe spelers naar het Soulsl-achtige genre trok, ontsnapte de 2022 GOTY niet aan kritiek.

Hoe je ook denkt over moeilijkheden in games, Dragon Age: The Veilguard is onwrikbaar in zijn streven naar inclusiviteit. Het laat spelers van alle ervaringen genieten van de RPG en lost daarmee zijn belofte in. Dragon Age: The Veilguard komt volgend najaar uit voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Bekijk onze prijsvergelijker voor de goedkoopste CD Keys voor Dragon Age: The Veilguard en ontdek wat je te wachten staat in BioWare's nieuwe RPG.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief