Een preview van Judas laat zien hoe de personages tot leven lijken te komen

Een preview van Judas laat zien hoe de personages tot leven lijken te komen

Tijdens de 2022 editie van The Game Awards onthulde Ghost Story Games Judas. Het spel wordt geregisseerd en geproduceerd door Ken Levine, het briljante brein achter de creatie van BioShock. Ondanks de vroege aankondiging gaf het rapport van Take-Two aan dat Judas zou kunnen uitkomen in het fiscale jaar 2026, dat loopt van april 2025 tot maart 2026. Dit kan echter veranderen omdat een andere zwaargewicht titel in de line-up van Take-Two in dezelfde periode alle schijnwerpers in de game-industrie zou kunnen stelen, GTA VI, die mogelijk is uitgesteld tot 2026.

 

 

In Judas worden spelers ondergedompeld in een unieke omgeving: de Mayflower, een ruimtestad. Hier zijn de burgers getraind om elkaar te bespioneren en worden ze bij het minste vergrijp uit elkaar gerukt. Machines beheersen elk aspect van het leven, van handel tot kunst tot overheid. De leiders van het schip hebben een visie voor jou: een modelburger. Maar jij hebt een revolutie ontketend, vastbesloten om hun controle af te breken.

Ken Levine heeft in Judas een uniek vertelconcept geïntroduceerd, dat hij een "verhalend LEGO" noemt. Deze innovatieve benadering neemt de verhaallessen van BioShock en tilt ze naar nieuwe hoogten. In Judas bepalen de beslissingen van de speler de ervaring, maar het verhaal behoudt een bepaalde structuur. In een interview met IGN gaat Levine dieper in op deze LEGO-metafoor:

"And the metaphor is basically like LEGO, it's you've got a bunch of these pre-crafted bricks and they're really well designed and the bricks know how to communicate with each other. They know how to interface with each other and this is the genius, but you can build, how many things can you build out of those bricks? So you have a bunch of handcrafted elements, but they come with them a set of rules based upon how they combine. So you can make almost anything."

En het lijkt erop dat het door Ken Levine voorgestelde ontwerp zijn vruchten afwerpt. Geoff Keighley, de presentator van The Game Awards, kon 5 uur van Judas spelen en deelde zijn commentaar op deze preview. Wat volgens Keighley het meest opviel was hoe de personages "leven" en goed met elkaar en de speler omgaan. Je kunt Keighley's meningen bekijken op X (voorheen Twitter).

 

 

Judas heeft nog geen releasedatum, maar wordt beschouwd als een van de grote toekomstige beloftes in de industrie. Als je van BioShock hebt genoten en het volgende project van Ken Levine wilt zien, houd dan onze prijsvergelijker in de gaten om de beste deals voor Judas te vinden wanneer het spel beschikbaar komt.

0.33€
Judas
Judas
  • Officiële website : Judas
  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Ghost Story Games
  • Ontwikkelaar : Ghost Story Games
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : Coming soon
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief