Eneba COM
 
 

GTA VI wordt mogelijk uitgesteld tot 2026

GTA VI wordt mogelijk uitgesteld tot 2026

Grand Theft Auto VI zou wel eens de grootste release aller tijden kunnen worden, vooral als we kijken naar de ongelooflijk hoge verwachtingen die de officiële aankondiging heeft gewekt. Rockstar Games onthulde dat het spel momenteel in ontwikkeling is en liet onlangs de aankondigingstrailer zien, en sindsdien gonst het internet van de speculaties. Van diepgaande analyses van elk beeld tot reconstructies van alle beelden in GTA V, één enkele video is de bron geweest van een belachelijke hoeveelheid content, maar dat is nog maar het begin. De community wil graag meer weten over GTA VI en elk klein beetje informatie wordt met grote interesse bekeken. Het meest gewilde stukje informatie betreft natuurlijk de releasedatum van het spel, die nog officieel bevestigd moet worden door de ontwikkelaars, ook al zal het spel bij de lancering schijnbaar alleen beschikbaar zijn op de PlayStation 5 en Xbox Series.

 

 

Komt het spel in 2025?

De algemene consensus over GTA VI is dat het spel volgend jaar uitkomt. Recente informatie wijst echter op een mogelijke vertraging. Volgens Kotaku hebben enkele mensen die bij Rockstar Games werken naar verluidt gezegd dat het plan is om het spel "begin 2025" uit te brengen. De huidige staat van het ontwikkelingsproces voldoet echter niet aan het geplande schema en GTA VI zou uiteindelijk wel eens eind 2025 of zelfs ergens in 2026 uit kunnen komen. Natuurlijk is er geen officiële bevestiging over deze zaak en het is duidelijk dat het nieuws behoorlijk teleurstellend zal zijn voor de fans van Grand Theft Auto als het waar is.

Het is echter glashelder dat Rockstar Games het zich niet kan veroorloven om een spel uit te brengen dat niet aan de verwachtingen van de fans voldoet, met het risico het prestige te verliezen dat het in vele jaren heeft opgebouwd met GTA V. Daarom zou het overhaasten van de ontwikkeling alleen maar kunnen leiden tot een potentieel rampzalige situatie. We zagen het al gebeuren met Cyberpunk 2077, met een mislukte release waarvan de gevolgen CD Projekt Red dwongen om post-launch content uit te stellen om het spel te repareren in een proces dat pas echt voltooid was toen Cyberpunk 2077: Phantom Liberty drie jaar later werd uitgebracht.

De fans zullen geduld moeten hebben en hopen op het beste bij de lancering van Grand Theft Auto VI. Om er klaar voor te zijn, kun je het beste onze prijsvergelijker in de gaten houden om te profiteren van de beste deals voor GTA VI spelcodes vóór de release.

62.99€
GTA 6
GTA 6
  • Officiële website : GTA VI
  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Take 2 Interactive
  • Ontwikkelaar : Rockstar Games
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 2025
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief