Epic Games voegt een first-person perspectief toe aan Fortnite

Epic Games voegt een first-person perspectief toe aan Fortnite

Fortnite is nog steeds de populairste Battle Royale-game, ondanks dat het genre veel opties biedt om uit te kiezen. Na het succes van de titel van Epic Games en PUBG heeft vrijwel elke grote franchise een Battle Royale-modus aan hun games toegevoegd of een standalone ervaring uitgebracht. Call of Duty: Warzone is bijvoorbeeld net zo populair als zijn betaalde tegenhanger, Call of Duty: Modern Warfare III, en verzamelt duizenden spelers in spannende wedstrijden. Er is een groot verschil tussen Fortnite en veel andere titels in het genre: het is altijd een third-person schietspel geweest. Er is een stroming Fortnite-spelers die al sinds de release van het spel vraagt om een first-person view modus, en Epic Games is altijd erg terughoudend geweest met het toevoegen ervan. Gelukkig kan daar binnenkort verandering in komen.

De first-person view modus is onderweg

Tijdens de State of Unreal stream van vorige week kregen we nieuws over de populaire engine, maar ook belangrijke informatie over Fortnite. Epic Games bevestigde dat het een first-person camerafunctie gaat toevoegen aan de Unreal Editor, en liet wat beelden zien die zeker lijken op een first-person modus Fortnite. Dit zou een spannende toevoeging aan het spel zijn, omdat het de gameplay totaal zou veranderen. Van bouwen tot schieten, een ander perspectief zou betekenen dat al je interacties in het spel een compleet andere aanpak vereisen als speler. Het is echter niet duidelijk of deze functie alleen beschikbaar zal zijn in de Unreal Editor modus of dat Epic een specifieke gameplay modus zal uitbrengen waarin alle spelers gedwongen worden om in het first-person perspectief te spelen.

De toevoeging van een first-person view aan de standaard Fortnite battle royale modus is iets dat nog niet officieel is bevestigd, maar deze mogelijkheid is niet uitgesloten. Het zou heel interessant zijn om halverwege het spel tussen beide perspectieven te kunnen wisselen, maar het zou waarschijnlijk gameplaytechnisch niet optimaal zijn in een spel dat zo competitief is als Fortnite. Het eerstepersoonsaanzicht biedt een beperkte waarneming van je omgeving in het spel en dit zou voor veel spelers een groot nadeel kunnen zijn, tenzij ze allemaal onder dezelfde omstandigheden spelen.

 

 

In elk geval is het geweldig dat Epic Games Fortnite blijft verbeteren met andere nieuwigheden dan de incidentele crossovers en skins. We zullen nog even moeten wachten tot we meer weten over de first-person view implementatie in Fortnite, maar de toevoeging van deze functie zal waarschijnlijk later dit jaar gebeuren.

Zoals je weet is Fortnite gratis te downloaden en te spelen, maar je kunt je spelervaring uitbreiden met extra content door skins, de battle pass en meer te kopen. Onze prijsvergelijker biedt niet alleen de beste deals voor videogames, maar ook de beste kortingen op Fortnite V-Bucks waarmee je alles kunt kopen wat je maar wilt in het spel.

87.99€
Fortnite
Fortnite
  • Officiële website : Fortnite
  • Categorieën : Actie , Survival , Battle Royale
  • Uitgever : Epic Games
  • Ontwikkelaar : Epic Games
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 25 juli 2017
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief