Nintendo bevestigt officieel het bestaan van een Switch-opvolger

Nintendo bevestigt officieel het bestaan van een Switch-opvolger

Nintendo heeft het bestaan van een opvolger voor zijn hybride console, de Switch, officieel bevestigd. Het was Nintendo's eigen president, Shuntaro Furukawa, die het nieuws bracht. Volgens Furukawa zullen ze de opvolger van de Nintendo Switch aankondigen in dit fiscale jaar, dat begon in april en loopt tot maart 2025. In dezelfde aankondiging gaf Furukawa echter aan dat ze in juni een Nintendo Direct zullen houden over de Nintendo Switch-gamelreeks voor de tweede helft van 2024. Om de verwachtingen te temperen, zei de president echter dat er in deze Direct geen informatie zou worden gegeven over de opvolger van de Switch.

 

 

Na veel speculatie, geruchten en lekken heeft Nintendo eindelijk het bestaan van de opvolger van de Switch bevestigd. Sommigen speculeren dat de nieuwe console in maart 2025 wordt gelanceerd, met een aankondiging die is gereserveerd voor najaar 2024. Anderen, meer pessimistisch, geloven dat Nintendo's nieuwste console pas in 2026 zal verschijnen. Ondertussen bereidt de Japanse uitgever een nieuwe Direct voor juni voor om nieuwe spellen voor de hybride console te laten zien. Voorlopig staan er slechts twee first-party releases gepland voor dit jaar, Luigi's Mansion 2 HD en Paper Mario: The Thousand-Year Door Remake.

Tijdens het fiscale rapport kondigde Nintendo aan dat twee recente first-party releases, Princess Peach: Showtime! en Mario vs. Donkey Kong de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren hebben overschreden. Een Direct in juni zou de line-up van de Switch moeten aanvullen, hoewel experts speculeren dat de showcase gevuld zal zijn met aankondigingen van meer remasters en remakes.

Het fiscale rapport bevestigde ook dat de Switch tot nu toe in totaal 141 miljoen keer is verkocht. Als de console in dit tempo doorgaat, heeft hij een stevig potentieel om de verkopen van de Nintendo DS (154 miljoen stuks) en de PlayStation 2 (155 miljoen stuks) te overtreffen. Daarom schatten sommigen dat Nintendo in het najaar de opvolger van de Switch zal aankondigen, samen met Metroid Prime 4, een generatie-overschrijdend spel. Metroid Prime Remastered werd aangekondigd en in de schaduw gezet en won fans wereldwijd terug. Het zou niet vreemd zijn als de Direct showcase Metroid Prime Remastered 2 aankondigt en ter plekke uitbrengt.

Afgezien van het feit dat we in juni een Nintendo Direct krijgen en dat de opvolger van de Switch bestaat, is de rest allemaal giswerk. Het kan ook zijn dat Furukawa terughoudend is en probeert de verwachtingen van spelers op het verkeerde been te zetten. Ondertussen kunnen we alleen maar genieten van de prachtige Switch-bibliotheek. Je kunt onze prijsvergelijker bekijken voor de goedkoopste CD Keys voor Endless Ocean Luminous, Nintendo's nieuwste first-party spel dat spelers meeneemt om de uitgestrekte blauwe vlakte van onze planeet te verkennen.

  • Categorieën : Avontuur , Simulatie
  • Uitgever : Nintendo
  • Ontwikkelaar : ARIKA
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 2 mei 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief