NIS America kondigt Ys X: Nordics releasedatum

NIS America kondigt Ys X: Nordics releasedatum

NIS America heeft aangekondigd dat Ys X: Nordics, het nieuwste deel in de legendarische Ys-serie, op 25 oktober 2024 wordt uitgebracht voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc via Steam, Epic Games Store en GOG. De pc-versies bevatten een Japanse tekstoptie, terwijl zowel de pc- als de consoleversie Japanse en Engelse audio bevatten. Ys X: Nordics is een actie-RPG uit 2023 ontwikkeld door Nihon Falcom. Het maakt deel uit van de Ys-serie en werd in september 2023 in Japan uitgebracht voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

 

 

Adol Christin is terug in Ys X: Nordics

Ys X: Nordics is een mijlpaal in de legendarische Ys-serie. De nieuwste release in de franchise biedt spannende, snelle gevechten, een ontroerend verhaal over onwaarschijnlijke bondgenoten en verkenning ter zee in de levendige Obelia Golf. Na een noodlottige ontmoeting op zee, vinden de roodharige jonge avonturier Adol Christin en de trotse piraat Karja Balta zichzelf gebonden door het lot - en de mysterieuze kracht van Mana. Terwijl ze zoeken naar een manier om de mystieke banden die hen samenbindt ongedaan te maken, raken ze al snel verwikkeld in een conflict tussen twee facties: de zeevarende krijgers die bekend staan als de Noormannen en de raadselachtige en schijnbaar onsterfelijke Griegr. Om de mensen van de Golf van Obelia te redden, moeten Adol en Karja de diepten van hun onverwachte band verkennen en de kracht die deze hen geeft.

Nihon Falcom staat bekend om de verhalende continuïteit in zijn RPG-franchises. De Trails-serie volgt al jaren dezelfde verhaallijn, zelfs als er nieuwe personages, continenten en plots worden geïntroduceerd. Vandaag is The Legend of Heroes: Trails through Daybreak uitgekomen, waarmee een nieuwe reeks begint na zijn voorganger, The Legend of Heroes: Trails into Reverie. In interviews heeft Toshihiro Kondo, CEO van Nihon Falcom, zijn intenties uitgesproken om oudere titels naar de huidige consoles te brengen, als remakes of remasters.

De Ys franchise volgt een vergelijkbaar pad. De hoofdrolspeler, Adol Christin, komt voor in alle hoofdspellen van Ys. In tegenstelling tot Trails volgt de Ys-serie echter niet noodzakelijkerwijs een continuïteit in de uitgebrachte titels. Ys X: Nordics is een direct vervolg op het tweede spel, Ys II: Ancient Ys Vanished: The Final Chapter, dat je kunt spelen in de Ys I & II Chronicles+ collectie. Ondertussen is Ys IX: Monstrum Nox, de laatste internationaal uitgebrachte titel, speelt zich af aan het einde van de canonieke Ys tijdlijn.

Hoe dan ook, spelers kunnen van Ys genieten zonder zich al te veel zorgen te maken over de tijdlijn van de gebeurtenissen, want elk spel kan op zichzelf staan. Je kunt onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de beste aanbiedingen voor Ys X: Nordics als het uitkomt voor Switch, PlayStation 4 en 5, en PC op 25 oktober 2024.

75.50€
Ys X Nordics
Ys X Nordics
  • Officiële website : Ys X Nordics
  • Categorieën : Actie , Rollenspellen
  • Uitgever : Clouded Leopard Entertainment
  • Ontwikkelaar : Nihon Falcom
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 13 maart 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief