Instant Gaming EU
 
 

Pacific Drive krijgt een demo voor het grote debuut

Pacific Drive krijgt een demo voor het grote debuut

De Pacific Drive-demo is nu te koop op het Steam Next Fest, zodat spelers het stuur in handen kunnen nemen voor de officiële release op 22 februari. De game belooft een intrigerende reis vol actie door de Olympic Exclusion Zone, een gebied dat decennialang door de Verenigde Staten is geïsoleerd en nu vol straling en gevaarlijke anomalieën zit.

Binnen de 400 meter lange muren gebruikt de speler zijn wagen en sluwheid om het steeds veranderende landschap te verkennen. Tijdens de excursie moet je materialen verzamelen om een beschermingstoolkit te bouwen, terwijl je op zoek gaat naar antwoorden op de mysteries van het gebied. De demo, beschikbaar als onderdeel van het Steam Next Fest, geeft een voorproefje van het begin van Pacific Drive en de eerste intrigerende missie.

Met een auto als mobiele basis en mysterieuze aanwijzingen via de radio verandert de speler het voertuig in een geduchte kracht. Van eenvoudige reparaties tot het maken van geavanceerde apparaten, al deze activiteiten vinden plaats in de veiligheid van de garage, het enige toevluchtsoord in het noordwesten van de Stille Oceaan, waar de speler vertrouwd raakt met elke centimeter van de auto.

Een paar weken geleden heeft Ironwood Studio een uitgebreide gameplayvideo uitgebracht met bijna 10 minuten beeldmateriaal. De video gaat dieper in op de gameplay, het overlevingssysteem en wat spelers moeten verzamelen om onderweg te blijven.

 

 

Pacific Drive stond aanvankelijk gepland voor 2023 voordat Ironwood Studio een uitstel aankondigde naar 2024. Het is het debuut van de studio, die een samenwerking is aangegaan met uitgever Kepler Interactive (Sifu, Scorn, Flintlock: The Siege of Dawn) en ze zetten flink in op deze nieuwe versie van het survivalgenre. De gameplay vereist dat spelers de kaart bekijken, wat spullen inpakken voor de reis en op pad gaan. Verzamel vervolgens grondstoffen en verzamel onderweg gegevens, want er zijn allerlei nuttige spullen binnen de muren van de Zone. Kom daarna veilig terug en gebruik de inhoud van je koffer om je auto en garage te verbeteren.

De Digital Deluxe Edition, die op 22 februari uitkomt, biedt verschillende aanpassingsitems voor de auto, waaronder een verfkit met spaceshuttle-thema, aangepaste verf die oplicht in het donker, wishful star-antennes en de Laika the Space Pup bobblehead.

Als je de game leuk vindt, kun je onze prijsvergelijker bekijken voor de beste deals voor Pacific Drive en ervoor zorgen dat je op vier wielen overleeft. Het spel verschijnt op 22 februari op PlayStation 5 en pc via Steam en Epic Games.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief