Instant Gaming EU
 
 

Blizzard verlaagt de prijs van het klonen van personages voor Burning Crusade Classic

Blizzard verlaagt de prijs van het klonen van personages voor Burning Crusade Classic

We vertelden je over het enorme ongemak dat de prijs van het klonen van een van je personages om het over te zetten voor de release van Burning Crusade Classic een paar dagen geleden in de gemeenschap heeft uitgelokt. De lancering van de eerste uitbreiding voor de klassieke ervaring die Blizzard gratis aanbiedt aan alle spelers die een actief World of Warcraft abonnement hebben staat voor de deur, en hoewel een meerderheid van de spelers de aankondiging verwelkomd heeft, zijn er toch nog heel wat die het bij de oorspronkelijke klassieke ervaring willen houden. Er is geen echt probleem voor wie Burning Crusade Classic helemaal links wil laten liggen, maar er zijn nogal wat spelers die graag van beide werelden zouden proeven. Blizzard stelde wel de prijs voor het klonen van je personage naar een van de servers die permanent als de oorspronkelijke klassieker zullen blijven op 35€, wat een enorme golf van klachten veroorzaakte.

 

 

Het lijkt erop dat die klachten effect hebben gehad op het bedrijf, dat heeft aangekondigd dat ze de prijs verlagen tot 15€. Blizzard community manager Kaivax heeft hun beslissing uitgelegd op Battle.net forums.

 

"Ons oorspronkelijke concept van de waarde van deze dienst was grotendeels gebaseerd op hoe we andere optionele voorwerpen en diensten prijzen. We willen dat spelers die voor Classic Era rijken kiezen het gevoel hebben dat hun keuze gepaard gaat met de mogelijkheid dat ze relaties en guilds kunnen opbouwen met andere spelers op wie ze kunnen rekenen.

De laatste week of zo hebben we echter heel wat feedback uit de gemeenschap gekregen, en we hebben besloten de prijs te verlagen. Een lagere prijs zal waarschijnlijk nog steeds onze doelen bereiken met de nieuwe dienst, terwijl veel meer spelers de mogelijkheid krijgen de optie te verkennen om personages te spelen op zowel Classic Era als Burning Crusade Classic rijken."

 

Natuurlijk kan Blizzard voor dat soort diensten vragen wat ze goeddunkt, maar de hele lancering van Burning Crusade Classic door een groot aantal spelers als een "cash grab" laten bestempelen doet het spel geen goed, zeker niet als je bedenkt dat je al een abonnement betaalt om te spelen en dat de inhoud helemaal niet nieuw is. Hoe het ook zij, Burning Crusade Classic zal zeker een succes worden en er zijn heel wat spelers die zich al weken voorbereiden op de lancering ervan. Het lijkt er niet op dat Blizzard van plan is ook snel patch 9.1 voor Shadowlands te lanceren, dus is het heel waarschijnlijk dat een meerderheid van World of Warcraft spelers weer het Donkere Portaal zal oversteken om Outland te bezoeken.

DESC: Een paar dagen van massale klachten zijn voor blizzard voldoende geweest om de prijs voor het klonen van personages voor de komende uitbreiding te halveren.
 

 

 

Een paar dagen geleden vertelden we je over het enorme ongemak dat de prijs van het klonen van een van je personages om het over te zetten voor de release van Burning Crusade Classic heeft uitgelokt in de gemeenschapDe lancering van de eerste uitbreiding voor de klassieke ervaring die Blizzard gratis aanbiedt aan alle spelers die een actief World of Warcraft abonnement hebben staat voor de deur, en hoewel een meerderheid van de spelers de aankondiging heeft verwelkomd, zijn er nog steeds een flink aantal die het graag bij de originele klassieke ervaring zouden houden. Er is geen echt probleem voor degenen die Burning Crusade Classic volledig willen negeren, maar er zijn nogal wat spelers die graag een voorproefje van beide werelden zouden hebben. Blizzard heeft de prijs voor het klonen van je character naar één van de servers die permanent de originele classic zullen blijven op 35€ gezet, wat een enorme golf van klachten veroorzaakte.

 


Het lijkt erop dat die klachten effect hebben gehad op het bedrijf, dat heeft aangekondigd dat ze de prijs verlagen naar 15€. Blizzard community manager Kaivax heeft hun beslissing uitgelegd op de Battle.net forums.

 

"Ons oorspronkelijke concept van de waarde van deze dienst was grotendeels gebaseerd op hoe we andere optionele items en diensten prijzen. We willen dat spelers die voor Classic Era realms kiezen het gevoel hebben dat hun keuze gepaard gaat met de mogelijkheid om relaties en guilds op te bouwen met andere spelers waar ze op kunnen rekenen.

Echter, in de afgelopen week of zo, hebben we een zeer grote hoeveelheid feedback van de gemeenschap gekregen, en we hebben besloten om de prijs te verlagen. Een lagere prijs zal waarschijnlijk nog steeds onze doelen bereiken met de nieuwe service, terwijl veel meer spelers de optie kunnen verkennen om personages te spelen op zowel Classic Era als Burning Crusade Classic realms."

 

Natuurlijk mag Blizzard voor dat soort diensten vragen wat ze willen, maar de hele lancering vanBurning Crusade Classic door een groot aantal spelers laten bestempelen als een "cash grab" komt het spel niet ten goede, zeker niet als je bedenkt dat je al een abonnement betaalt om te spelen en dat de content helemaal niet nieuw is. Hoe dan ook, Burning Crusade Classic zal zeker een succes worden en er zijn veel spelers die zich al weken voorbereiden op de lancering ervan. Het lijkt er niet op dat Blizzard van plan is om patch 9.1 voor Shadowlands op korte termijn te lanceren, dus het is zeer waarschijnlijk dat een meerderheid van World of Warcraft spelers opnieuw de Dark Portal zal oversteken om Outland te bezoeken.

  • Officiële website : World of Warcraft
  • Categorieën : Mmorpg
  • Uitgever : Blizzard Entertainment
  • Ontwikkelaar : Blizzard Entertainment
  • Modus : Multiplayer
  • Verschijningsdatum : 23 november 2004
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief