Instant Gaming EU
 
 

Quake 2 Remastered uitgelekt door Zuid-Koreaanse beoordelingscommissie

Quake 2 Remastered uitgelekt door Zuid-Koreaanse beoordelingscommissie

Dit jaar wordt het tijdperk van remakes en remasters, want weer een klassiek spel krijgt dezelfde behandeling. Volgens Gematsu heeft de website van het Game Rating and Administration Committee of Korea (GRAC) een rating voor Quake 2 Remastered vermeld. De pagina is inmiddels verwijderd, maar het internet heeft het al opgemerkt.

 

Quake 2 RTX screenshot

Volgens de beschrijving op de site is Quake 2 "een FPS-game die oorlog voert tegen het vijandige buitenaardse ras Strogg, dat van plan is de aarde binnen te vallen." En het zou Quake 2 niet zijn als het geen beschrijvingen zou bevatten van een "buitensporige expressie van geweld" en "bloed- en lichaamsbeschadigingen komen vaak tot uiting tijdens gevechten met wapens". Klinkt ongeveer juist.

Overigens is de Zuid-Koreaanse beoordelingscommissie een voortdurende bron van lekken voor aankomende games. De remake van Silent Hill 2 werd nog voor de aankondiging bevestigd doordat de classificatie op dezelfde manier uitlekte. Eerder dit jaar kreeg de onaangekondigde game LEGO 2K Goooal! een soortgelijke behandeling. Tot slot lekte GRAC in 2021 ook de geremasterde versie van Quake. Misschien horen we over een paar jaar van Quake 3 Remaster.

Quake 2 werd voor het eerst uitgebracht in 1997 en groeide uit tot een van de best verkochte games uit die tijd, met een verkoop van 1 miljoen exemplaren in 2002. Het werd al snel gevolgd door drie DLC's, waaronder Quake 2 Mission Pack: The Reckoning.

Quake 2 Remastered wordt waarschijnlijk formeel aangekondigd tijdens QuakeCon 2023 op 10-13 augustus. Het is ook waarschijnlijk dat Quake 2 wordt gelanceerd op Xbox, PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch, net als de geremasterde versie van Quake.

Als je zin hebt in nostalgie, kun je de originele versie van Quake 2 vinden in onze aanbiedingen. We hebben nog geen aanbiedingen voor Quake 2 Remastered, maar je kunt wel een Quake, Quake 3 of Quake 4 PC-sleutel kopen tegen bodemprijzen.

0.82€
Quake 2
Quake 2
  • Categorieën : Actie
  • Uitgever : ID Software
  • Ontwikkelaar : Xatrix Entertainment
  • Modus : Solo, Multiplayer
  • Verschijningsdatum : 3 augustus 2007
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief