Eneba COM
 
 

SaGa Emerald Beyond krijgt binnenkort een demo

SaGa Emerald Beyond krijgt binnenkort een demo

Square Enix heeft zojuist via X (voorheen Twitter) aangekondigd dat de langverwachte SaGa Emerald Beyond-demo vanaf 4 april om middernacht lokale tijd beschikbaar is voor Nintendo Switch en PlayStation 4/5. Stoomspelers zijn iets later aan de beurt. Steam-spelers zijn iets later aan de beurt: de demo komt uit vanaf 9 uur PDT / 5 uur BST.

 

 

SaGa Emerald Beyond is het laatste deel in de SaGa-franchise. Voor deze release lanceerde Square Enix SaGa Scarlet Grace: Ambitions, SaGa Frontier Remastered en Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered. In SaGa Emerald Beyond kunnen spelers verschillende werelden verkennen met verschillende hoofdpersonen, een kenmerk van de franchise. Het spel is voorzien van innovatieve functies, zoals het Scan en Visions systeem. Bij het betreden van een wereld kan de hoofdrolspeler zijn omgeving scannen en Visions activeren, die lichtstralen van verschillende kleuren laten zien om aan te geven welke gebeurtenissen hij kan benaderen. Rode visioenen zijn gevechten, groene zijn zijmissies en blauwe zijn het hoofdverhaal. Ze leiden allemaal naar een dimensionale deur en als je die opent, vindt de gebeurtenis plaats.

Wat gevechten betreft, biedt SaGa Emerald Beyond dezelfde beurtgebaseerde gevechten als zijn voorganger. Een tijdlijn in het midden van de interface dicteert de actievolgorde voor de vechters. Om een actie uit te voeren worden gevechtspunten verbruikt, uitgedrukt in sterren, en verdeeld onder het team. Het is mogelijk om tijdens het gevecht meer gevechtspunten te verzamelen, waardoor je krachtigere vaardigheden kunt gebruiken. Het Glimmer-mechanisme keert terug, waarbij onze personages willekeurig nieuwe moves leren in het heetst van de strijd.

 

 

De SaGa-franchise werd in Japan geboren als Makai Toushi SaGa, maar stond in het Westen bekend als The Final Fantasy Legend, waarbij gebruik werd gemaakt van de bekendheid van het merk. Het duurde niet lang voordat de franchise zijn internationale naam kreeg in Romancing SaGa, en sindsdien is het een van de langstlopende RPG-series van Square Enix geworden.

Naast dit deel in de hoofdlijn heeft Square Enix beloofd meer remasters, en misschien wel remakes, van SaGa-games te maken. De ontwikkelaar heeft deze praktijk herhaald in verschillende releases zoals Live A Live, Trials of Mana en de remake-trilogie van de klassieke Final Fantasy VII.

SaGa Emerald Beyond verschijnt op 25 april voor PlayStation 4|5, Switch en pc via Steam, iOS en Android. Kijk in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste CD key deals voor SaGa Emerald Beyond en ontdek een van de meest bijzondere JRPG's ooit uitgebracht.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief