Instant Gaming EU
 
 

Sonic Mania is voor beperkte tijd gratis op PC

Sonic Mania is voor beperkte tijd gratis op PC

Het weekend is bijna aangebroken en er zijn weer een paar nieuwe gratis spellen beschikbaar in de Epic Games Store voor de komende dagen. Deze keer is het een speciale gelegenheid, want een van de populairste personages in de wereld van de videospelletjes viert zijn 30ste verjaardag. Toen SEGA in 1991 Sonic the Hedgehog uitbracht, wilde het bedrijf het opnemen tegen een titaan. Nintendo was de belangrijkste referentie in de wereld van de videospelletjes met de Super Mario serie, maar Sega had een spel nodig dat de Sega Genesis spelcomputer populair zou maken bij de spelers. Dertig jaar later is Sonic the Hedgehog een iconisch personage waarvan de spellen miljoenen exemplaren verkocht hebben en zo een van de best verkopende videospelfranchises in de geschiedenis werden. De gameplay van de Sonic spellen is in de loop der jaren geëvolueerd, maar ze behouden hetzelfde niveau van hectische snelheid en platformactie dat ze in het begin zo populair maakte. Om de 30e verjaardag van het personage te vieren, kun je Sonic Mania gratis op de PC krijgen via de Epic Games Store.

Sonic Mania is een eerbetoon aan de belangrijkste afleveringen in de serie en het werd gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. Het is een platformer die je twaalf verschillende levels biedt waarin Sonic en zijn vrienden Tails en Knuckles proberen de kwaadaardige Doctor Eggman te verslaan. Het spel bevat snelle zijwaarts scrollende gameplay in 2D terwijl je op topsnelheid scenario's doorkruist terwijl je springt en rolt om een verscheidenheid aan EggRobots te treffen en te verslaan. 

 

 

Als platformers niet je ding zijn en je liever racespellen speelt, kun je in de Epic Games Store ook Horizon Chase Turbo gratis spelen tot 1 juli. Dit eerbetoon aan klassieke arcade racers laat je op topsnelheid door 111 banen rijden terwijl je het tegen elkaar opneemt in 12 verschillende bekers. Met 33 auto's om vrij te spelen en retro graphics doet het spel denken aan titels als Out Run, maar het bevat ook een multiplayer modus waarin je het met maximaal drie andere vrienden op split-screen tegen elkaar kunt opnemen.

 

 

Je hoeft alleen maar vóór volgende week donderdag naar de Epic Games Store te gaan om beide spellen gratis te claimen en ze permanent te houden.

  • Officiële website : Sonic Mania
  • Categorieën : Platformspel
  • Uitgever : Sega
  • Ontwikkelaar : Christian Whitehead
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 29 augustus 2017
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief