SteamWorld Heist II aangekondigd op Nintendo Indie World

SteamWorld Heist II aangekondigd op Nintendo Indie World

Nintendo hield een Indie World-evenement waar talloze nieuwe releases van onafhankelijke ontwikkelaars werden getoond. Daaronder bevonden zich het vervolg Cat Quest III, een Apple Arcade exclusieve titel Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate dat naar Switch komt, en het spel in kwestie, SteamWorld Heist II. Helaas geen Hollow Knight: Silksong weer niet.

SteamWorld Heist II wordt uitgegeven door Thunderful Games en ontwikkeld door Image & Form Games. Het spel speelt zich af in de wereld van Steamworld, waar spellen als de eerste SteamWorld Heist en SteamWorld Build deel van uitmaken. De tweede mainline game in de serie zal verkrijgbaar zijn voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch en PC via Steam. De titel verschijnt op 8 augustus.

 

 

In SteamWorld Heist II kondigen de golven een dreigende crisis en de opkomst van een aquatische crisis aan. Op mysterieuze wijze is water een bedreiging geworden, dat metalen ledematen en mechanische harten aantast. Spelers besturen kapitein Leeway en zijn excentrieke bemanning van door stoom aangedreven robots om het raadselachtige gevaar dat de Grote Zee bedreigt te ontrafelen.

Als kapitein heb je het lot van je bemanning in handen. Bewapen ze met verschillende wapens, pas hun vaardigheden en uitrusting aan en maak gebruik van het diverse klassensysteem om de obstakels op je pad te overwinnen. Van nieuwe rekruten tot doorgewinterde veteranen, je bemanning vertrouwt op jouw leiderschap om door de gevaren van de Grote Zee te navigeren.

In het heetst van de strijd is precisie van het grootste belang. Het tactische schietsysteem laat elk schot weerkaatsen op oppervlakken, waardoor je mogelijk meerdere vijanden raakt of omgevingseffecten activeert. Deze strategische benadering kan de sleutel tot de overwinning zijn, of je nu richt op een explosief vat in de buurt van vijanden of direct op een tegenstander schiet.

Aangezien de volle zee het centrale thema is van SteamWorld Heist II, zal het mogelijk zijn om over de oceaan te navigeren en deze te verkennen. Daarnaast zullen er realtime zeeslagen plaatsvinden en kunnen we vijandelijke bases overvallen om waardevolle buit te bemachtigen en onze bemanning te versterken. Als de gevechten zijn gewonnen, kun je een pauze inlassen in een van de levendige bars waar je kunt ontspannen, je uitrusting en bemanning kunt upgraden en nieuwe allianties kunt smeden met andere robots.

SteamWorld Heist II heeft een robuust klassensysteem en meer dan 150 voorwerpen om elk lid van de groep aan te passen, waaronder wapens, hulpprogramma's en scheepsuitrusting. Het spel verschijnt op 8 augustus voor alle platforms en je kunt onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de beste aanbiedingen voor SteamWorld Heist II en de volle zee verkennen met je op stoom aangedreven vrienden.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief