Souls-like Stray Blade lanceert morgen 20 april

Souls-like Stray Blade lanceert morgen 20 april

Stray Blade, het soulachtige actie-avontuur van 505 Games en ontwikkelaar Point Blank Games, lanceert morgen eindelijk. Je kunt hier een kijkje nemen naar de launchtrailer:

 

 

Stray Blade speelt zich af in de Verloren Vallei van Acrea, waar je de avonturier en archeoloog Farren West speelt. Nadat je per ongeluk een oude spreuk in werking hebt gesteld, laat de magische explosie je dood achter. Je komt echter tot leven en bent gebonden aan de vallei. Op de een of andere manier moet je een oud conflict tussen goed en kwaad oplossen, ontdekken wat de val van Acrea heeft veroorzaakt en een weg terug naar huis vinden.

Gelukkig maak je een nieuwe vriend in de vorm van Boji, een wolfachtig wezen dat onsterfelijk is en eveneens aan het land gebonden. Hij kan je helpen in gevechten, je de weg helpen vinden, commentaar geven op de verschillende geheimen die je in Acrea vindt, en je weer tot leven wekken als je in een gevecht valt. Omdat dit een Souls-achtig spel is, kun je in level stijgen, zowel jouw vaardigheden als die van Boji verbeteren, een arsenaal aan wapens verzamelen en spullen maken om de komende uitdagingen te overleven. 

Een interessant aspect van Stray Blade is dat de tijd in Acrea voortdurend verstrijkt, zelfs als je sterft. Als je bijvoorbeeld terugkeert naar een kerker die je hebt ontruimd, kun je ontdekken dat die opnieuw wordt bezet door een andere vijand. Met andere woorden, jouw acties vormen de gebeurtenissen in Acrea.
 

 

Als de trailer je wat anime vibraties geeft, is dat een bewuste keuze van spelregisseur Nicholas Zamo. In een interview met GLHF zegt hij: “I’m a big anime fan, so character development has always been a big thing for me. I’ve always loved playing games or watching anime with this component because it’s always one of the core points of anime.” 

Stray Blade lanceert morgen, 20 april, voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, op Steam en de Epic Games Store. Pak vandaag nog een Stray Blade PS5 sleutel uit onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief